用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 分享klt啟思interview,值得一讚!
樓主: wrongmary
go

分享klt啟思interview,值得一讚! [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+Dreamingday+於+13-10-05+發

原帖由 rismama 於 13-10-05 發表
老師完全無問我個女顏色丫!
可能老師見你bb醒目,收硬佢讀上午班呢!
係未真㗎, 唔好dum 我喎

引用:Quote:原帖由+rismama+於+13-10-05+發表老

原帖由 Dreamingday 於 13-10-05 發表
係未真㗎, 唔好dum 我喎
如果收左,你係咪俾你小朋友讀先?!

引用:Quote:原帖由+cathleenli_0704+於+13-10-05

嘩!咁犀利!應該收硬啦!
我個仔係超大B麻,11年12月

引用:Quote:原帖由+Dreamingday+於+13-10-05+發

如果收左,你係咪俾你小朋友讀先?!
咁要睇吓仲有乜學校收喎

回覆:分享klt啟思interview,值得一讚!

首先謝謝樓主無私分享,好有用。
學校安排值得一讚,排隊到離開只有半小時。老師有耐性,不催趕,比小朋友盡量發揮。
我個B只答到7成,搞左5分鐘先埋到位,好多時吾係好采老師。
老師無問顏色和下午班問題。總之,祝大家好運!

引用:首先謝謝樓主無私分享,好有用。 學校安排

原帖由 DonaldTsang 於 13-10-05 發表
學校安排值得一讚,排隊到離開只有半小時。老師有耐性,不催趕,比小朋友 ...
其實啟思pn收幾多個小朋友?!

回覆:DonaldTsang 的帖子

通常你們會點答老師接唔接受pm offer?

引用:通常你們會點答老師接唔接受pm+offer? +

原帖由 bblo 於 13-10-05 發表
通常你們會點答老師接唔接受pm offer?
我話唔會考慮。。。係咪太串

想問如果我個小朋友全程老師問佢用廣東話,但佢只係曉用英文答,如 apple, flower, car, water...會唔會因為咁而唔收佢架?
其實我呀女肯答人問題,我都已經俾100分佢!

引用:Quote:原帖由+bblo+於+13-10-05+發表通常你

我話唔會考慮。。。係咪太串
我下午in, 反而覺得in我個老師一般,佢俾完道具我個女無收返就叫佢做第二樣, 滿枱東西較難專心, 大家有冇係咁?

雖然表現一般, 但我都拒絶pm

引用:Quote:原帖由+rismama+於+13-10-05+發表我

原帖由 Barbayauyau 於 13-10-05 發表
我下午in, 反而覺得in我個老師一般,佢俾完道具我個女無收返就叫佢做第二樣, 滿枱東西較難專心, 大家有冇係 ...
係丫!成枱玩具。。。但in完老師會叫小朋友放番玩具入籃

冇收。因為下一位又緊玩具喇!

in完可否5走住,在playground玩番夠本先走㗎

回覆:Joeyhk 的帖子

啓思主張廣東話教學,如果你朋友以英文為主,你揾國際學校好d

引用:Quote:原帖由+Barbayauyau+於+13-10-05+發

係丫!成枱玩具。。。但in完老師會叫小朋友放番玩具入籃
老師冇叫, ha, 可能已經fail

引用:in完可否5走住,在playground玩番夠本先走

原帖由 ph2013 於 13-10-05 發表
in完可否5走住,在playground玩番夠本先走㗎
可以

學校安排值得一讚,排隊到離開只有半小時。老師有耐性,不催趕,比小朋友盡量發揮。
我個B只答到7成,搞左5分鐘先埋到位,好多時吾係好采老師。
老師無問顏色和下午班問題。總之,祝大家好運!

今日我係in Kln Tong branch, 初初我個女都唔係好肯so 個老師,好似個老師問張application form 上面係邊個,我個女淨係指住張相係度Yee yee 聲。跟住老師問邊個同你嚟𠺢?我個女就唔睬個老師自己玩枱上面既玩具。老師就係佢個㰖入面攞玩具同我個女玩,大致上全部指領都做到,不過我個女唔係好出聲。佢淨係好細聲咁講謝謝。老師就問我平時個女係咪好少講嘢,我就話平時係屋企佢多嘢講D,不過係BB話。同埋老師問BB平時邊個照顧,我話係姐姐,老師再問姐姐講咩話,同埋pm class考慮唔考慮。我諗住個interview 都不過不失,點知到最後老師比架車我女問係咩,我個女接過後就係枱上面玩唔睬老師,老師問架車可唔可以比返老師,我個女就hmm hmm 聲,老師問可唔可以比媽咪,佢唔肯,老師再問可唔可以比返架車老師,之後我個女就舉手想打老師,我即刻灰晒。老師之後就話阿女都有D皮氣woh,我只有好覧介話有時都有D

但我見左10分中走得俾平時醒目見果時。但老師無講咩。係話11月等通知甘羅

‹ 上一主題|下一主題