用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 分享klt啟思interview,值得一讚!
樓主: wrongmary
go

分享klt啟思interview,值得一讚! [複製鏈接]

引用:家長要答問題嗎? +

原帖由 lammimilam 於 13-10-05 發表
家長要答問題嗎?
老師問我個女平時鐘意玩咩玩具

我地1點到,1點10分走得。仔仔唔太識答全中文指令,冇乜啋啲老師...有跟住做一、二樣嘢,但都算乖,老師只問了下午班會否考慮。

引用:我地1點到,1點10分走得。仔仔唔太識答全中

原帖由 BostonRedSox 於 13-10-05 發表
我地1點到,1點10分走得。仔仔唔太識答全中文指令,冇乜啋啲老師...有跟住做一、二樣嘢,但都算乖,老師只問 ...
我個女都顧住玩唔太show老師
你小朋友係咪都係2012一月bb?

rismama 發表於 13-10-5 14:55
我個女都顧住玩唔太show老師
你小朋友係咪都係2012一月bb?
我哋2月,一點in嗰啲mix咗1、2月。早上in 超大B 同1月。3點後in 3-4月。5-8月 19號in。

回覆:分享klt啟思interview,值得一讚!

完全冇人問我會唔會考慮下午班, 唔通已經衰咗, 我個仔都ok, 係認顏色同叠積木衰咗咋…

引用:完全冇人問我會唔會考慮下午班,+唔通已經

原帖由 Dreamingday 於 13-10-05 發表
完全冇人問我會唔會考慮下午班, 唔通已經衰咗, 我個仔都ok, 係認顏色同叠積木衰咗咋…

...
老師完全無問我個女顏色丫!
可能老師見你bb醒目,收硬佢讀上午班呢!

我囝囝12年2月BB, 今日都1點in左了。

10分鐘就in完喇

只問小朋友無問過家長

考指令:放人仔入飛機、揭布書、傳波俾老師同家長、叠積木

問答:講出書上動物名稱,講hello、拜拜、最後送貼紙講謝謝

囝囝全部指令做到,但完全唔肯開口講野,揮手拜拜都唔肯,唔知係咪因為病到吽左唔肯出聲。

大家到時分享下自己小朋友既result呀,得唔得都可以比人第時有得參考下

我19號in呀 (8月仔仔), 應該全部指令都唔識,尤其時係陌生人要求,今次衰硬!
請問可唔可以帶bb車去學校?

請問啟思一般in幾耐?因為我12/10 9點in 啟思,但又收到海濱方方叫我12/10 10:45 去in…我唸緊如果2間都in晒d時間就唔就到

回覆:小鼠 的帖子

應該都趕倒,佢地安排得都好準時。過程你預二十分鐘,所以再過海濱都應該可以。

我今日in完,但佢無問我“如果上午full左,下午班讀唔讀“。禁係咪即係唔得我見好多都有問家長依條問題,但我無

引用:我今日in完,但佢無問我“如果上午full左,

原帖由 cathleenli_0704 於 13-10-05 發表
我今日in完,但佢無問我“如果上午full左,下午班讀唔讀“。禁係咪即係唔得我見好多都有問家長依 ...
冇問,可能in得好,優先上午呢

引用:我今日in完,但佢無問我“如果上午full左,

原帖由 cathleenli_0704 於 13-10-05 發表
我今日in完,但佢無問我“如果上午full左,下午班讀唔讀“。禁係咪即係唔得我見好多都有問家長依 ...
你個小朋友完成曬指令嘛?係咪表現突出呢

回覆:rismama 的帖子

我bb也未問顔色,只係簡單指令。我B坐唔定,老師話比佢行,唔好限制佢,仲跟住佢同佢玩。bb自己指住架上數字講2,5,老師仲贊佢好叻。我對啓思安排都好滿意,唔收我都好多謝老師,唔似有啲幼兒園老師比家長嘅感覺係:點解你個bb咁曳,咁簡單野都唔識……:;pppp:

引用:我bb也未問顔色,只係簡單指令。我B坐唔定

原帖由 Aphrodite 於 13-10-05 發表
我bb也未問顔色,只係簡單指令。我B坐唔定,老師話比佢行,唔好限制佢,仲跟住佢同佢玩。bb自己指住架上數 ...
我同你感覺一樣,老師態度真係好好,完全無限制我仔做任何野

回覆:cathleenli_0704 的帖子

我今日都in完,老師又係冇問我上午唔得下午考唔考慮喎。老師連in完都冇話走得只係話我可以出去玩車車,我以為係特別second in㖭。佢連幾時有通知都冇講呀!

引用:Quote:原帖由+cathleenli_0704+於+13-10-05

原帖由 rismama 於 13-10-05 發表
你個小朋友完成曬指令嘛?係咪表現突出呢
禁佢都可以做哂所有野,但就有時講英文(car),但老師就要求佢講廣東話,但講唔到所以我都有d擔心

引用:我今日都in完,老師又係冇問我上午唔得下午

原帖由 pepper_mama 於 13-10-05 發表
我今日都in完,老師又係冇問我上午唔得下午考唔考慮喎。老師連in完都冇話走得只係話我可以出去玩車車,我以 ...
佢封e-mail有講架,收唔收11/1前都會電郵通知

引用:Quote:原帖由+rismama+於+13-10-05+發表你

禁佢都可以做哂所有野,但就有時講英文(car),但老師就要求佢講廣東話,但講唔到所以我都有d擔心:not ...
嘩!咁犀利!應該收硬啦!

‹ 上一主題|下一主題