用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 BB未識講野 點樣為面試N班做準備?
go

BB未識講野 點樣為面試N班做準備? [複製鏈接]

BB未識講野   應該要點為面試N班做準備?
   2    0    0    0

回覆:memo28 的帖子

識聴指令都ok

回復 maaron727 的帖子

好的    謝謝

引用:BB未識講野+++應該要點為面試N班做準備?+

原帖由 memo28 於 13-10-05 發表
聽朋友最近面試完, 要玩下拼砌玩具,聽指令, 如執返件乜乜比我等。

見多D人, 唔用怕"生保人"...

回復 memo28 的帖子

Is your child small b?

我個仔19個月了, 又係未識講野, 連babamama都未識叫, 11月頭in N班,都煩緊

回復 alexpo 的帖子

我個仔係細B... 好多指令都未識....而家佢做咩指令都係講心情... 唔知面試時老師睇D咩? 其實俾唔到咩反應..唔喊已經偷笑.....大家有無相同情況, 咁點好?

引用:回復+alexpo+的帖子 我個仔係細B...+好多

原帖由 elaineli1110 於 13-10-07 發表

我個仔係細B... 好多指令都未識....而家佢做咩指令都係講心情... 唔知面試時老師睇D咩 ...
我都一係,bb唔喊已經偷笑

elaineli1110 發表於 13-10-7 14:15

我個仔係細B... 好多指令都未識....而家佢做咩指令都係講心情... 唔知面試時老師睇D咩 ...
你個仔即係幾大?兔年細b? or龍年細b?聽講有d學校只要小朋友可以比到反應,又肯坐定定(大約10分鐘), 又會share,會同其他小朋友玩就可以..

但我個仲麻煩, 吾識講野之餘, 5官/顏色/數字咩都吾識,又係做咩指令都係講心情., 返playgroup又吾肯玩, 吾夠10分鐘已經抱實我又要開門叫走,死未

所以今年我只係試下in N班, 吾得就出年直接報K1

係龍年細仔呀~

memo28 發表於 13-10-5 03:07
我囡都係10個月去IN,,距都係會叫我囡放番邊啲形狀既積木去邊個度,,,又叫距將啲玩具入落去個LON度,,,,,

引用:Quote:原帖由+elaineli1110+於+13-10-07+發

原帖由 ssshk 於 13-10-07 發表
我都一係,bb唔喊已經偷笑
我個囡係細龍B,一樣,吾喊已經偷笑:;pppp:

回覆:hello365 的帖子

根本唔應該識講嘢,nursery 要求說話太苛刻

引用:根本唔應該識講嘢,nursery+要求說話太苛刻

原帖由 siusiuball 於 13-10-16 發表
根本唔應該識講嘢,nursery 要求說話太苛刻
但我個仔,大b,in啟思真係要求我個仔講嘢!

alexpo 發表於 13-10-7 15:12
你個仔即係幾大?兔年細b? or龍年細b?聽講有d學校只要小朋友可以比到反應,又肯坐定定(大約10分鐘), 又會shar ...
坐定定 我個仔真係坐唔定架....佢18個月唔識講嘢, 只識胡亂發聲, 指令有時跟有時唔跟, 但佢唔基本上唔怕生保, 仲好鍾意撩人玩, 但真係冇可能可以坐10分鐘.....暫時只係報咗一間PN, 會再報1-2間....
唉, PN呢樣嘢, 我覺得係睇下好唔好彩, 冇得讀我估應該冇大問題卦

回覆:BB未識講野 點樣為面試N班做準備

預左唔收我下年又再報過

我個仔係大仔, 但佢真係patpat有釘架,無車車睇唔洗指意佢會肯坐底多過兩分鐘!聽唔聽指令就睇心情, 唔識認顏色, 雖然大仔, 但都打定输數先。
‹ 上一主題|下一主題