用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 有無人小朋友讀緊國際學校?
go

有無人小朋友讀緊國際學校?

其實而家特殊輕度都幾深下,有無人子女讀緊國際學校既特殊班?

回覆:有無人小朋友讀緊國際學校?

May I know which international schools offer special class for SEN?esf

因輕度而家多左好多叻仔, S位課程都多元化左好多, 同功課量都唔少, 寫字都要句子啦,又多筆劃,  當然要視乎能力, 同入邊組

引用:May+I+know+which+international+schools+o

原帖由 keep-calm 於 13-10-08 發表
May I know which international schools offer special class for SEN?esf
ESF , ICS 都有架

可參考一下 http://www.itseducation.asia/blo ... hools-in-hong-kong/

另外 Jockey Club Sarah Roe School

Harbour School

The Springboard Project

回覆 keep-calm 的帖子

Anfield and the new YMCA

回覆:angels'mom 的帖子

請問新YMCA係邊度?

pollybell  尖沙咀  發表於 13-12-6 13:06

引用:請問新YMCA係邊度? +

原帖由 bbpigbb 於 13-12-05 發表
請問新YMCA係邊度?
深水埗

學校肯收但若然冇足夠嘅配套(按個別需要:ST, OT, PT) , 好彩的話小朋友就會坐埋一邊,自己顧自己,唔好彩就被其他人蝦。

Letter_lalaland 發表於 13-12-7 00:30
學校肯收但若然冇足夠嘅配套(按個別需要:ST, OT, PT) , 好彩的話小朋友就會坐埋一邊,自己顧自己,唔好彩 ...
同意,所以要了解學校支援有幾多,主流學校支援好少,三丅多數都係自費。