用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 泓景台間Enopi ok嗎?
go

泓景台間Enopi ok嗎? [複製鏈接]

有冇小朋友喺度學數呀,我知佢地係英文數,如果小朋友讀中文學校會唔會怪d呢?到返學睇題時會唔會唔明架?之前有個家長個女都喺度讀,開頭做功課做到喊,佢話阿Sir好惡,唔做完唔俾走,究竟係呢間個老師問題定係其他區都係咁呢?我唔想課程太谷,因為阿仔英文又唔係咁好,上堂又唔專心,太谷佢可能會抗拒,希望佢逐步逐步嚟!
   1    0    0    0

係學校讀開中文數咁點解要補英文數呢?

回覆:泓景台間Enopi ok嗎?

其實我只係聽個家長講呢間學數好,唔知d題目係咪中英對照呢?如果小學係中文數,到中學變英文數,咁幾時學會較適合呢?

引用:其實我只係聽個家長講呢間學數好,唔知d題

原帖由 lutang 於 13-10-04 發表
其實我只係聽個家長講呢間學數好,唔知d題目係咪中英對照呢?如果小學係中文數,到中學變英文數,咁幾時學 ...
之前團購玩過12堂在tst...剛3歲幾開始上,是要學寫1~20,數點,推理排列(紅,黃,紅,黃果隻),我仔來說是超鍾意上,因為對數字敏感,未到3歲就識自己揸筆寫數字,但5同8字5識寫,上完識寫,全英文教學,功課都只是英文沒中文對照,老師上堂給他做堂課,放學有2,3本回家做,感覺只是上堂做功課囉,他有英文學,但也不深……可能是我仔返國際班關係……所以玩完沒再上啦……

引用:其實我只係聽個家長講呢間學數好,唔知d題

原帖由 lutang 於 13-10-04 發表
其實我只係聽個家長講呢間學數好,唔知d題目係咪中英對照呢?如果小學係中文數,到中學變英文數,咁幾時學 ...
小6放暑假開始,買晒書,開始備課先學……

‹ 上一主題|下一主題