用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 又一村學校 知唔知今年k1幾時面試?
樓主: 琋琋媽媽
go

知唔知今年k1幾時面試? [複製鏈接]

引用:上年係有發生有人遲報冇得去情況,但最後都

原帖由 pochario 於 13-10-16 發表
上年係有發生有人遲報冇得去情況,但最後都解決咗有得去。今年高班/低班/幼兒班嘅旅行日子都唔同,應該會好d( ...

K1上下午收幾多學生?

pochario 發表於 13-10-16 00:04
上年係有發生有人遲報冇得去情況,但最後都解決咗有得去。今年高班/低班/幼兒班嘅旅行日子都唔同,應該會好d( ...

哈哈,前年旅行係3級同一日一齊去,上年就分開2日,今年終於要分3日啦,可想而知學校真係愈收愈多學生........

回覆:知唔知今年k1幾時面試?

想回應上年冇得去旅行嘅問題,以我所知,有部份冇得去嘅家長的確係喺最後交通告嘅日期過咗先交通告嘅,我想話,你自己過咗deadline 交而冇得去,咁究竟係學校處理不善定係家長太過大安旨意呢?事發後老師逐個打電話請其他兩大一細去嘅家長讓位出嚟,學校做嘅已經夠多啦,如果呢條罪算落學校頭上,唔公平呀。。

引用:想回應上年冇得去旅行嘅問題,以我所知,有部

原帖由 chelchel0126 於 13-10-17 發表
想回應上年冇得去旅行嘅問題,以我所知,有部份冇得去嘅家長的確係喺最後交通告嘅日期過咗先交通告嘅,我想話, ...
原來係咁, 咁就係家長問題,因為我都係bk睇番黎,話唔係個個有得去

chelchel0126 發表於 13-10-17 17:28
想回應上年冇得去旅行嘅問題,以我所知,有部份冇得去嘅家長的確係喺最後交通告嘅日期過咗先交通告嘅,我想話, ...

原來有呢D事發生,唉.根本就係D遲交通告的家長唔岩,冇得去又響到投訴吵鬧,又要攪到老師周圍"唉"其他家長奕D位出黎,做又一村學校的老師真辛苦.....

其實呢D家長有冇反省下根本係自己問題呢下???

引用:Quote:chelchel0126+發表於+13-10-17+17:28

原帖由 bb媽0米 於 13-10-18 發表
原來有呢D事發生,唉.根本就係D遲交通告的家長唔岩,冇得去又響到投訴吵鬧,又要攪到老師周圍"唉"其他家長奕D ...
我唔敢講所有冇得去都係呢個原因,我只知有部份係,邊個岩5岩唔想計,只係將所有責任比晒學校我覺得說不通。。

回覆:知唔知今年k1幾時面試?

剛收到電話通知11月1日面試。面試信都係今日寄出

We love him, because he first loved us. 1 John 4:19

引用:剛收到電話通知11月1日面試。面試信都係今

原帖由 chaco 於 13-10-18 發表
剛收到電話通知11月1日面試。面試信都係今日寄出
我未收到電話
你幾時交表嫁

回覆:琋琋媽媽 的帖子

引用:我都收到電話,11月1日,好失望,當日去唔

原帖由 racheland 於 13-10-18 發表
我都收到電話,11月1日,好失望,當日去唔到,如果平日in 點解唔早些通知,只能放棄了

...
你幾點收到電話?
你去唔到係因為請唔到假定撞時間?

引用:因有要事當日不在香港 +

原帖由 racheland 於 13-10-18 發表
因有要事當日不在香港

有冇親友帶到小朋友去,

印象好似9月中寄

We love him, because he first loved us. 1 John 4:19

回復 racheland 的帖子

以我所知,學校很好,上年有人成功更改面試時間或曰期,不過上年有兩輪面試日期, 你可以試試打電話去更改, 我覺得這是一間很有心的學校。

racheland 發表於 13-10-18 17:33
我都收到電話,11月1日,好失望,當日去唔到,如果平日in 點解唔早些通知,只能放棄了

...

我都收到11月1日in 既電話, 我8月中寄信, 10月細b
我姪仔上年in..又係有事要改時間,
佢打電話去學校,學校話試下安排,遲下會打電話比佢
最後都比佢改丫

尤其11月1日係首輪,應該仲可以安排,你可以試下
我姪仔而家讀緊又一村k1, 佢係12月細b..
學校好有愛心,你可以試下同佢講,加油^^

HI, Tunghk,

你是否報下午班? 因我係FB見收到電話既多數都係報下午班.
我8月中寄, 報上午班, 但仲未收到電話, 又担心又緊張!!

引用:+本帖最後由+Tunghk+於+13-10-19+09:38+編

原帖由 Tunghk 於 13-10-19 發表
點解我仲未收到電話既?我好似9月頭寄

引用:HI,+Tunghk,你是否報下午班?+因我係FB見收

原帖由 冰涼鎮痛貼 於 13-10-19 發表
HI, Tunghk,

你是否報下午班? 因我係FB見收到電話既多數都係報下午班.
我都係報上午班

回覆:irene828330 的帖子

引用:多謝各位,我都覺得老師好有禮貌,是一間好

原帖由 racheland 於 13-10-19 發表
多謝各位,我都覺得老師好有禮貌,是一間好學校,所以先好想有面試機會,我會再試下打比學校。我報的是下午 ...
希望改到

‹ 上一主題|下一主題