用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳保護兒童會,梁省德,基博, 如有得楝,你會揀邊間? ...
go

將軍澳保護兒童會,梁省德,基博, 如有得楝,你會揀邊間? [複製鏈接]

醒目開學勳章

4    0    0    0

回復 522kennis 的帖子

保護兒童會只有全日班, 學費幾貴.

朋友的小孩讀梁省德, 是年頭出世的大B, 本身也是大隻B, 但返了2星期學, 被其他同學撞瘀頭, 又被抓損臉, D同學好恐怖. 今年轉了辦學團體, 網頁寫住招收2013-14年度各級插班生, 唔知係咪好多人退學, 所以唔會揀呢間.

基博之前冇N班, 唔知係今年還是明年第一次開, 只有下午班, 要問清楚係咪已經向教育局註冊. 之前見一間幼稚園收生, 今年未有N班的, 問會收幾多人, 學校答仲申請緊, 所以未知有幾多位, 所以要明年才會面試.

回覆:將軍澳保護兒童會,梁省德,基博, 如有得楝,你會揀邊間

我都想知,下年BB都讀N班,但BB係细B,有冇得讀都成問題

回覆:Candy584 的帖子

我嘅都係細b,當返去玩下,唔期望學到嘢,叫做好過响屋企

醒目開學勳章

Potato001 發表於 13-10-2 22:19
回復 522kennis 的帖子

保護兒童會只有全日班, 學費幾貴.

Thanks for your detailed advice.  

我個小朋友都係讀梁省德,佢地今年係輚左辦學團體,但見到D小朋友無走到,反而多左D新小朋友仔tim...好似因為上年無做招生,今年轉左團體先做招生,所以可以收插班生。

基博都吾差

基博都吾差 x 2 ... 不過唔收細 B ~

引用:基博都吾差+x+2+...+不過唔收細+B+~

原帖由 jshho1018 於 13-11-06 發表
基博都吾差 x 2 ... 不過唔收細 B ~
呢間係深/正常/淺? 多唔多b6?

我仔讀緊梁省德N 班, 暫時覺得 OK, 因為見到佢有進步, 近來成日唱歌, 基博今年9月左右政府先批開N班, 所以佢10月中開班得下午, 基博聽d 街坊口啤幾好!

咁請問咁多位家長,D3 間排名是否如下? 因為我上星期才入表報N班,但佢話會下星期通知我面試日~
1) 基博
2)梁省德,
3)將軍澳保護兒童會

回覆:yoyochan0613 的帖子

梁省德上星期已面試,我冇去到,另外兩間2014年才面試。保護兒童會只有好少位,會留位俾育嬰園,所以好難入。

回覆:yoyochan0613 的帖子

仲有,保護兒童會係一出世就可以報名,所以今年報可能冇得面試。
我會排
1) 保護兒童會 : 全日
2) 基博 : 下午
3) 梁省德 < 不考慮

回復 Potato001 的帖子

基博14年才面試?想問係未已經收到面試信呀?

回覆:Arashi_nam 的帖子

基博個網頁寫明年初經電話或信件通知面試。

回復 Potato001 的帖子

ic..ic. Thx!!

Potato001 發表於 13-11-13 14:37
梁省德上星期已面試,我冇去到,另外兩間2014年才面試。保護兒童會只有好少位,會留位俾育嬰園,所以好難入 ...

謝分享!原來基博N班deadline 報名係12月5日!請問你知否還有其他幼稚園明年先有N班面試嗎?

引用:Quote:Potato001+發表於+13-11-13+14:37+梁

原帖由 lauywa 於 13-11-17 發表
謝分享!原來基博N班deadline 報名係12月5日!請問你知否還有其他幼稚園明年先有N班面試嗎? ...
學之園唔記得截止未,我都係近三四星期報,明年三月面試,但小朋友要識英文。

Potato001 發表於 13-11-18 07:55
學之園唔記得截止未,我都係近三四星期報,明年三月面試,但小朋友要識英文。

...
學之園贵呀, Thx anyway!

醒目開學勳章

引用:仲有,保護兒童會係一出世就可以報名,所以

原帖由 Potato001 於 13-11-13 發表
仲有,保護兒童會係一出世就可以報名,所以今年報可能冇得面試。
我會排
1) 保護兒童會 : 全日
點解唔考慮梁省德嘅?

‹ 上一主題|下一主題