用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問美孚宣美及仁愛堂龐盧淑燕k1面試考什麼?可否幫幫忙 ...
樓主: yoyomama213
go

請問美孚宣美及仁愛堂龐盧淑燕k1面試考什麼?可否幫幫忙 [複製鏈接]

2013幼稚園概欖見收39個幼兒班

引用:2013幼稚園概欖見收39個幼兒班

原帖由 candytsy 於 13-10-11 發表
2013幼稚園概欖見收39個幼兒班
咁少!?

引用:只係問左點解選擇佢地學校,其他無問了! +

原帖由 Kardeiz_mama 於 13-10-08 發表
只係問左點解選擇佢地學校,其他無問了!
應該點答至好?

回覆:請問美孚宣美及仁愛堂龐盧淑燕k1面試考什麼?可否幫幫忙

上星期六in,今日已收到信!waiting r

引用:上星期六in,今日已收到信!waiting+r +

原帖由 Kardeiz_mama 於 13-10-13 發表
上星期六in,今日已收到信!waiting r
你小朋友係大仔定細仔?當時答到?題嗎?聽聞呢間鐘意收大仔架

回覆:Cathy.Leung 的帖子

6月仔仔,我覺得佢答到有8成架!

回覆:Kardeiz_mama 的帖子

我都係上星期in 架,一陣睇下有冇信先

引用:6月仔仔,我覺得佢答到有8成架! +

原帖由 Kardeiz_mama 於 13-10-13 發表
我尋日in,都覺得仔仔答到7,8成,到走既時候比餅亞仔時都要?咩黎架,有幾多塊吖,我唸睇黎都係waiting list啦

回覆:Cathy.Leung 的帖子

我都收到信喇, 9月b,  waiting list

引用:我都收到信喇,+9月b,++waiting+list +

原帖由 SaTsang 於 13-10-13 發表
我都收到信喇, 9月b,  waiting list
係2011年嗎?

引用:6月仔仔,我覺得佢答到有8成架! +

我今個星期12號in左,唔知點呢3月b,你仔答到8成都waiting ar

引用:Quote:原帖由+SaTsang+於+13-10-13+發表我

原帖由 Cathy.Leung 於 13-10-13 發表
係2011年嗎?
係, 2011年

回覆:請問美孚宣美及仁愛堂龐盧淑燕k1面試考什麼

我都係上星期in~未有信~睇黎凍過水

回覆:請問美孚宣美及仁愛堂龐盧淑燕k1面試考什麼?可否幫幫忙

想知道美孚宣美學術程度深嗎?我見學校很重視品德,想幫bb幫n班,想知道多點這校既comment, 有家長可以講講嗎?

我都係12號in的,仲未收到信,凍過水,細B11月

引用:我都係12號in的,仲未收到信,凍過水,細B11月

原帖由 candytsy 於 13-10-15 發表
我都係12號in的,仲未收到信,凍過水,細B11月
唔收係咪唔會寄信俾你架??

菠蘿超人 發表於 13-10-15 15:19
唔收係咪唔會寄信俾你架??
我都諗緊係咪咁樣

我女 12號in, 答到一半咋。
三個紙杯搵星星遊戲, 我女答極都唔中

無乜所謂啦,拎下經驗。
又,我覺得宣美都考幾多野,足足玩了七個遊戲。

考好多野, 全部考小朋友,無問過家長
1. 入形狀玩具,圓形入返圓形,三角入返三角果啲。但佢果個玩具,有好多個圖形,唔係屋企果隻低階版。 (我女fail)

2. 睇卡片講動物/物件名(狗,大象,小鳥,杯,花etc) (我女ok)

3. 睇卡片講動作
(有個卡片,男孩在睡覺。 老師: 哥哥做緊咩?   仲有洗水,飲水,沖涼,疊高高etc). (我女答到兩個咋)

4. 搵星星 ( 星星放在枱中,紙杯倒轉蓋著,枱上再有兩個吉杯, 三個杯調位,問小朋友星星在哪) (fail,哈哈哈哈)

5. 配對 (六張小卡片放在枱上,要小朋友拿著另外六張卡片, 配對枱上的相同圖案) 我女ok

6. 分顏色 (三個碗,三隻色的積木,分顏色擺好。 *佢要小朋友讀出該積木顏色)

7. 疊杯 (5個不同大細的杯, 由大到細咁入; 之後再調返轉,由大到細咁疊高). 我女ok

我女2011, 8 月出世

回復 candytsy 的帖子

我都未收到信件~~
‹ 上一主題|下一主題