用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 樂天教室同協康密集,可否比啲意見我
go

樂天教室同協康密集,可否比啲意見我 [複製鏈接]

如題,1)樂天密集小組返5日每日三小時當中有個別時間,上星期visit,陳姑娘接見,我地本應都諗住即報,因為陳姑娘講野幾中我地諗,同可以於仔仔初期返小組,安排多一個導師跟進,當然center又新啲啦
2)協康小組返3-4日每日兩小時左右
協康要等長啲時間,可能先返住個別,但講真,個別又唔會上得太密。

家人就話揀快上堂既樂天,我都ok,但又怕太心急,最後問自己做乜唔等協康

0    0    0    0

有無意見?

我大仔之前係樂天讀過10個月小幼苗,so far都有進步.依家入左政府s位讀.
都有其他同學係樂天讀,說沒有什麼進步. 不過,要記住小朋友的黃金時間很重要, 自己考慮清楚.

我7月時有這差不多選擇.當時我考慮樂天和建基.兩間都係1至5,每天3hr. 講設備規模,樂天贏晒. 當時係校長見我地.都buy她. 但最後報左建基,全因見我地的就是上課的老師.她們show到俾我睇係有愛心和耐性.青蔥7月時只有3日堂.
我好想個仔快D有多D訓練,唔想浪費時間,所以放棄青蔥. 其實醫生confirm 佢係A, 已經勁肉痛,所以想佢有多D老師愛,所以選了建基

我都覺得愈快愈好, 至少讀左導師可以話俾你聽平時屋企可以點做

仲有, 我返左半個月建基,青蔥就call有4日班. 我家人都決定唔轉. 1係真的喜歡那些老師. 2係阿仔已開始enjoy返學, 唔想逼佢再適應過. 所以最緊要知道你和老公想要咩. 真係唔suggest浪費時間等

回覆:樂天教室同協康密集,可否比啲意見我

為了爭取時間,我會揀樂天。

回覆:樂天教室同協康密集,可否比啲意見我

唔好等。

好多謝大家意見。
說時遲那快,剛返了一天協康2.5小時密集+50min職業治療(評估),但密集暫時只安排到返兩天,另有個別幼師一星期一堂,但未上堂,本身有職業治療,但原來導師無期。
所以搞到我又想走去樂天。

我會選擇協康,因我個仔讀緊,幾好,而我朋友個仔讀過樂天冇進步及完全只hardsell叫你做個別及玩小組等,及老師質素麻麻(個個年紀大冇朝氣),收費又貴,既然都係比差唔多錢,我擇協康or其他!
‹ 上一主題|下一主題