用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 優才(楊殷有娣)書院 優才 call for 2nd
樓主: EuniceET
go

優才 call for 2nd [複製鏈接]

回覆:cherrychris 的帖子

好難明,其實1st wait都已500人,點解仲要加?

回覆:Emma-Tsang 的帖子

我都唔明白嘞,已經有四五百個first waiting,點解只係叫少部份嘅first waiting去second in,但又call second waiting果啲去second in?咁對今日冇叫去interview嘅first waiting唔公平囉。

回復 cherrychris 的帖子

但係,我自己就唔覺得係咁,我認為係老師講得唔清楚遮,學校有咩原因唔call 1st waiting 返黎吖? 仲有,今日派果張紙係咁寫 -( 2 )未能取錄:本校將於下星期寄信通知家長,但小朋友仍保留在優先後備或後備的名單內,將來可能有機會再邀請到校再面見。 如今次得既咪註冊囉,如落選左,本身個status係唔會變。

我認為其實今次冇call 2nd waiting,只係通告係應該咁打左先,因為下次或下下次有機會兩組別既人一齊。

回復 魚兒小寶貝 的帖子

可否分享下今天的面試內容同上次有沒有分別?謝謝!

回復 sammysnake 的帖子

我囝唔係好肯講,哈哈! 今次冇Lego,music chair...呢類活動,佢話:

1)玩一個釣魚但唔係釣魚既遊戲(認字);
2、3)唔記得
4)玩棋但唔係棋既遊戲(限時讀字讀到幾多得幾多);
5)記憶遊戲(有8樣實物睇完收埋,講番出黎);
6)寫字(對住黎寫),例如醫生既醫字;
7)英文(唔記得個形式)

估計收30人, 見150人, 即是1個打4個, 機會比first interview 大

醒目開學勳章

引用:我都唔明白嘞,已經有四五百個first+waitin

原帖由 miaochu 於 13-10-05 發表
我都唔明白嘞,已經有四五百個first waiting,點解只係叫少部份嘅first waiting去second in,但又call seco ...
往年咁早叫Second waiting in的,應該是有哥哥姊姊在GT讀緊的考生。

魚兒小寶貝  哦~咁好合理。  發表於 13-10-6 13:07

回復 魚兒小寶貝 的帖子

謝謝分享,希望下一輪call second in時我們有機會

多謝魚兒小寶貝分享
希望下一次都有我份啦

回覆:魚兒小寶貝 的帖子

請問係個人面見定係group interview 呀?

今天聽完講座,李校長話稍後尚有second in的機會,大家加油呀

sammysnake 發表於 13-10-10 23:56
今天聽完講座,李校長話稍後尚有second in的機會,大家加油呀
李校長??

回覆:中天英 的帖子

李教授

回覆:sammysnake 的帖子

好緊張,擔心2nd in 表現唔好

回復 SSMamama 的帖子

小朋友及家長盡了力便可,其他的由不了我們控制,經過2次講座後,我更加喜歡這間學校,希望大家之後都好消息

回覆:優才 call for 2nd

我都是,聽完兩輪更喜歡這間學校

sammysnake 發表於 13-10-11 00:49
回復 SSMamama 的帖子

小朋友及家長盡了力便可,其他的由不了我們控制,經過2次講座後,我更加喜歡這間學 ...

me too.....

好開心同感恩找到一間適合自己小朋友的學校.

學校在11月,2月會繼續有面試,所以1st waiting or waiting的小朋友是仲有機會的,大家都加油,如果真心喜歡這間學校的家長同小朋友都不要放棄呀!!!

回覆:優才 call for 2nd

老公話昨天都有成300人去聽講座喎

戴老師話有500人
‹ 上一主題|下一主題