用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 第一胎係唐氏綜合症 ,如果日後有第二胎懷有唐氏綜合症機 ...
go

[唐氏] 第一胎係唐氏綜合症 ,如果日後有第二胎懷有唐氏綜合症機會 [複製鏈接]

第一胎係唐氏綜合症 ,如果日後有第二胎,懷有唐氏綜合症的機會大嗎?
今年我四十歲早兩年我第一胎因為分裂問題冇左,第二胎證實患有唐氏綜合症,現在第三胎,我想問有患有唐氏綜合症的機會有多大?非常感謝回答
   0    0    1    0

回覆:wingiq 的帖子

100分之一左右,即然有咗,唔好諗咁多,等8周驗頸皮!

驗頸皮並不是百分百準確, 我懷有二女時做過頸皮測試都測試不出, 最後我二女都是唐氏寶寶, 而家我二女已六歲了, 但好叻喎, 當我佗三女時我做了絨毛測驗才放心, 而家我三女已3歲了, 希望幫到wingiq

jeremylui83  同意驗頸皮準確性唔高。。   發表於 14-9-22 21:02

回覆:wingiq 的帖子

而家有個驗血測試最準, 但政府冇得做,自費私家做, 唔記得係$5000定$7000,係最新最準既,check 到基因有冇改變,所以準, 如果好想做就問醫生,我有朋友都做左。

我想問點證實bb係咪唐氏架?醫生話我bb出世時形態唔同其他bb,又話耳仔低,已經照左一次腦超聲波,證實唔正常,依家排左四個月後做腦部CT。總之依家都未答到我咩情況,淨係叫我有心理準備。。。我可以點。。。
‹ 上一主題|下一主題