用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 點解要咁早排隊??
go

點解要咁早排隊?? [複製鏈接]

其實點解要咁早排??大家都有得in,早排既好處係咩? 唔好意思。我新手媽媽報學校。真係諗唔明

0    0    0    0

回覆:點解要咁早排隊??

完全吾係先到先得..旱排冇好處, 奉勸不要麻木跟風

回覆:2012mama 的帖子

可能係怕遲了報,之前太多人,學校處理唔晒,會唔接受自己申請。

回覆:2012mama 的帖子

面試A小朋友10分,排第7報名,B小朋友都10分排第70報名。但得返一個位。咁學校點收先公平,你諗下

另外就係你越早排就越早in,而老師全日都是個批人in學生in足一日,假如你是個啲老師,最精神最深記憶最好心機的時候會係幾時呢!??一定係最早個批架,你做同一樣野做左半日到攰啦,到下午至黃昏都求其啲啦,係咪???咁亦等於早個批著數少少囉,咁個批人咪要犧牲多啲去排囉。(以上純粹個人推測,本人至今沒有排過)

如果兩個小朋友同分,我估學校會睇屋企background 多過睇報名先後次序來決定收邊個小朋友喎…
又,如果要in好多好多小朋友,最先in個啲會唔會印象已經模糊了,臨尾個幾個反而先記得最清楚…? 還是其實只要有好表現,其實無論前中後interview,老師一樣會記得?
純粹個人猜測及想法,我自己都無晨咁早去排隊交表的,只係學校講嘅指定時間内交左就算

引用:如果兩個小朋友同分,我估學校會睇屋企back

原帖由 Mamaskhy0011 於 13-09-30 發表
如果兩個小朋友同分,我估學校會睇屋企background 多過睇報名先後次序來決定收邊個小朋友喎…
又,如果要in ...
我都同意學校睇background多d

而家有d玩限派360 份form....又或者限時3個鍾交form....你排唔排呢?tko某幼兒園玩先到先in先收,咁,你又排唔排好呢?细B等候補位係跟number先後,咁又可以點?

回覆:kissobaby 的帖子

唉,都係要去排喇

‹ 上一主題|下一主題