用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 馬鞍山日進教室特別教育方法
go

馬鞍山日進教室特別教育方法 [複製鏈接]

懷疑日進的教學能力
   0    0    0    0

引用:懷疑日進的教學能力

原帖由 alesi 於 13-09-22 發表
懷疑日進的教學能力
可否講詳細少少?Thanks!

alesi 發表於 13-9-22 17:10
懷疑日進的教學能力
可否講多些,遲D 我都想比阿囡讀!!

與便不同:
1. 沒有系統地上堂,想起教乜就講(教)
2. 其他教室一位老師對三至四位小孩,這裡一對8至10
3. 課堂內多雜物.
..........................
.........................

alesi 發表於 13-9-22 20:59
與便不同:
1. 沒有系統地上堂,想起教乜就講(教)
2. 其他教室一位老師對三至四位小孩,這裡一對8至10
請問你上邊堂呀?我個女都返緊,無你講到咁差, 仲上得好開心,所以想知你講緊上邊班? Thanks!

對日進完全失望,不要介紹其他人參加!

看到對日進很多的批評而沒有👍
若仍參加就如賭博!

魅力王子 醒目開學勳章 王國長老

版主溫馨提示:

文責自負,所有留言,不代表親子王國立場。

會員如在文章中發表任何言論而被告誹謗,一切後果教育王國恕不負責,並保留刪除有關文章之權利,如教育王國因會員言論而需負上民事責任,將保留向會員作出追究之權利。

多謝通知!
對日進的批評是有跟據!

回覆:馬鞍山日進教室特別教育方法

我都返緊面試班...真係無乜用咁,個老師又唔多理我個仔(我覺得佢淨係理個d反應快既小朋友)。
十五十六咁仲讀唔讀好....

但我又覺得幾有用,因為阿女初初唔肯講野,而家都肯開口(雖然有時都仲係cool cool 地) 同埋阿女上得好開心。 日日都問今日返唔返學。

Ms "alesi" 見你成日向EK 話日日進教室有幾咁差,至少你都簡單解釋下點差,講又唔講,真懷疑你是個「打手」!

魅力王子 醒目開學勳章 王國長老

引用:Ms+"alesi"+見你成日向EK+話日日進教室有幾

原帖由 karenyeung0616 於 13-09-26 發表
Ms "alesi" 見你成日向EK 話日日進教室有幾咁差,至少你都簡單解釋下點差,講又唔講,真懷疑你是個「打手」 ...
版主提示,請保持網絡禮儀,否則會發出警告!

我個女上奧福音樂上得好開心喎,老師好有愛心,内容好有系統,堂堂有某啲野會重覆做,等小朋友適應某啲秩序,但又同時加入不同新野俾小朋友接觸,勞作次次唔同,雖然多數係家長做。我完全感受唔到樓主講既唔好,如果樓主覺得係上某個課程或個別老師有問題,唔該具體講一下。

另外我都上過得3-5個小朋友既pg,初頭都覺得人少啲老師可集中照顧小朋友,但上過日進呢度後,雖然係有8-10個小朋友一班,但我覺得小朋友更加易學識習慣對多啲人,社交能力都好啲,唔駛見黎見去都係嗰3,4個人。而且佢地教室都幾大,真係多教具,唔似得有啲班房細又玩黎玩去都係嗰啲野,感覺呢間係有heart添置教材既

我小朋友上過學前班, 好開心喎, 一班8-10個小朋友, 有1個老師, 2個助教.   起碼老師有heart, 每次都有不同主題.    每堂有相及viedo 比返家長睇, 都跟得好足喎.  

日進有"打手"做宣傳?

引用:日進有"打手"做宣傳?

原帖由 loveacd 於 13-10-08 發表
日進有"打手"做宣傳?
阿囡上緊面試班,都ok,我有兩個小朋友,playgroup經驗丰富,日進在我眼中是中規中矩吧!一個老師對八人,有一個助教,都足夠。

我也想聽聽勁踩日進的家長的原因,因打算報學前班,未決定。

引用:日進有"打手"做宣傳?

原帖由 loveacd 於 13-10-08 發表
日進有"打手"做宣傳?
是有打手踩日進

‹ 上一主題|下一主題