用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 喇沙小學 喇沙小學返放學時間, 冬令及夏令時間
go

喇沙小學返放學時間, 冬令及夏令時間 [複製鏈接]

在學校網頁找不到資料,請問返放學幾點打鐘? 計遲到係入左閘計嗎?

點分冬夏令,返學時間會改變嗎?

多不多日子會放早或放晏,星期六要唔要返課外活動, 謝謝!!

1    0    0    0

貢獻勳章

如果你係學生, 無理由唔知; 如果你唔係學生, 知嚟做乜呢?

抱歉這樣回答你, 因為一般可公開的資料應該都可在學校網頁查到, 你明白嗎 ?

抱歉令你有所誤會,下星期將為小兒報小一,因本人居住他區,想清楚一點返放學及課外活動情況,不希望有幸入到喇沙才發現接送上出問題。

而返放學時間冬令夏令,別的學校網頁有刊登,但喇沙網頁沒有才在此提問!這些正常也是可公開的資料吧!

回覆:肥老婆 的帖子

咁我又覺得番學同放學時間又不是什麽秘密。
冬夏令都番7:45am, 夏令放1:10pm(冇lunch), 冬令放2:45pm(在校lunch)...
其實有一些有關小學資料網站都有寫,上網找找會知更多。
Good Luck!!!!

貢獻勳章

唔同活動有唔同時間, 話唔到你知!

至於星期六, 又係要睇下你參加的活動是否有集會.

至於會否放遲, 一般都唔會, 除非有特別需要啦.

冬夏 - from which month till which month ?

My son will start P1 in coming Sept. Thanks.

引用:冬夏+-+from+which+month+till+which+month

原帖由 munce 於 14-03-12 發表
冬夏 - from which month till which month ?

My son will start P1 in coming Sept. Thanks.
夏令5-9月

‹ 上一主題|下一主題