用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 其實在自行階段 留給世襲或有關係的有多少比率 ...
go

其實在自行階段 留給世襲或有關係的有多少比率 [複製鏈接]

小學祇有七年曆史,是區內的二線學校。估計會不會少於一半?我只得十五分不知道有沒有機會。
   3    0    0    0

世襲佔六成,計分佔四成

醒目開學勳章 貢獻勳章

必收生無限額,過多會佔用大抽獎嘅位
你嘅case,如果呢間學校無宗教,有20分嘅只係得有兄姐畢業嘅,但開校7年,呢d人就算有,都唔多,咁即係話,你要同一樣15分嘅人一齊抽
你check check呢間學校舊年(1)大抽獎學額,可以知道多唔多人自行揀佢 (2) 收吓風第2/3志願入唔入到,可以粗略估計多唔多入心儀
如果你講嗰間學校自行滿額,大抽獎放第二志願都有人入到,咁15分抽中機會大過0.5
恐龍家

回復 小曳人 的帖子

http://www.myschool.hk/education-2-17.php
試試上上面條link睇吓。
萬軍之耶和華說、不是倚靠勢力、不是倚靠才能、乃是倚靠我的靈、方能成事。(撒迦利亞書 4:6)

新校只有七年,還要看看是否一拆二,因為現在小學全日制,學校擴充,會將原有上下午班父母畢業生分數,分配在新校或舊校的,所以新校不一定沒舊生,要睇多D!!
‹ 上一主題|下一主題