用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 SEN @ 95校網
go

SEN @ 95校網 [複製鏈接]

引用:請問除了黃藻森之外,有其他較好選擇嗎? (15

原帖由 saidorma 於 13-09-18 發表
請問除了黃藻森之外,有其他較好選擇嗎?
(15分)
每間學校都有融合教育架啦!你揾到一間學校系零sen嗎?咪甘標簽人啦!雖然我個仔吾系依間學校讀,我相信我個仔讀個間區内名小都有啦,吾通寫系個额頭度話比你聼咩!

引用:Sorry...可能我表達得唔清楚,我個B係SEN,但

原帖由 saidorma 於 13-09-18 發表
Sorry...可能我表達得唔清楚,我個B係SEN,但我又想選大校畀佢!
但睇中的都是熱門學校...
煩惱緊!!:w ...
我好欣赏你去更正,我都参觀過好多學校,聼過好多名校逼d sen學生走, 我個班都有個走左,仲系要個呀媽喊住走! 所以有感而發遮!教育系平等既,吾好三歲定八十,你個B将來系點都未知,你吾好標簽佢啦,加油呀!我覺得鐘意就揀啦,依家學校間間都做融合教育,我問過我間學校既校長,佢話依家個個老師個個都受過有關融合教育既課程既培训,吾使驚架! 如果好似Ceci333甘講,好似有點而那個wow!

PandaVV  Hello! I have Question that I PM you. Would you please reply me? Thank you very much.  發表於 13-9-20 00:03

引用:到小學概覽查看本區各校老師具備特殊教育培

原帖由 BSCYL 於 13-09-18 發表
到小學概覽查看本區各校老師具備特殊教育培訓的比例, 可以概略估計學校對有學習困難的學生, 能提供助力有多 ...
王余家潔應該好吾過将天,明道甚至保记掛? 資優生亦應吾及佢地掛?

引用:Quote:原帖由+yoyo-chow+於+13-09-20+發表

原帖由 yoyo-chow 於 13-09-20 發表
如果“梁潔華“好嗎?支援到嗎?
语言遲緩又吾系學習有問題,我覺得讀邊間都無所谓啦,一定有支援架!都系抽獎遮,人人机會均等!

回覆:bckwong 的帖子

最紧要小朋友讀得開心!

‹ 上一主題|下一主題