用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 髗骶骨及生物測試輔助
go

髗骶骨及生物測試輔助 [複製鏈接]

1    0    0    0

我小朋友試過髗骶骨,可能他五歲才做,我覺得功效並不明顯。

引用:我聽說做髗骶骨及生物測試輔助,+對A仔小朋

原帖由 POCHACCO2011 於 13-09-18 發表
我聽說做髗骶骨及生物測試輔助, 對A仔小朋友有極大的幫助, 不是代表自己不用教同TRAIN  小朋友, 只是呢兩個 ...
我聽邊個講?太神化了!我仔都做過一年夠髗骶骨,效果係有但冇咁誇張!坊間太多失實及誤導,佢哋都知父母心急,要理性處理

回覆:髗骶骨及生物測試輔助

係聽邊個講?太神化了!我仔都做過一年夠多髗骶骨,效果係有但冇咁誇張!坊間太多失實及誤導,佢哋都知父母心急,要理性處

我覺得並無科學跟據, 參加下社交, 專注力訓練, 運動, 游下水仲好

我仔做緊髗底骨,做左情緒好好多,講多左野,眼神同人的交流似正常多d.我知好多人唔信,可能坊間部分治療師唔掂。當時排左協康大半年先有位。

回覆:髗骶骨及生物測試輔助

當年我仔係做臚底骨使佢突然開竅講嘢的,但去到某個位就有些停滯,最終上了不記得9次還是11次便停了。當初有PST 話呢樣嘢無功效,叫我唔駛試,但做了1次便有明顯效果,e 位老師話阿仔好大進步,我都覺得好神奇,個時隔個星期就由新界出港島,真係好辛苦。但我知有些小朋友做左好長時間仲要每周做進展都很緩慢,所以都好睇小朋友本身同個種治療夾唔夾。

引用:我覺得並無科學跟據,+參加下社交,+專注力訓

原帖由 yeungyan82 於 13-09-18 發表
我覺得並無科學跟據, 參加下社交, 專注力訓練, 運動, 游下水仲好
有冇社交班介紹

‹ 上一主題|下一主題