用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港華人基督教聯會真道書院 2014-2015 8月尾2nd In Result - 收到請分享
樓主: Turtle_MRSHO
go

2014-2015 8月尾2nd In Result - 收到請分享   [複製鏈接]

是不是沒收到信,代表沒中了..為什麼中或不中都不講一聲的@@

回復 ucs670934 的帖子

下星期仲會有一輪信出
希望在人間

引用:回復+ucs670934+的帖子 下星期仲會有一輪

原帖由 Valy 於 13-10-05 發表
回復 ucs670934 的帖子

下星期仲會有一輪信出
第一輪收信的註冊deadline是下星期二, 是否要看第一輪收信嘅小朋友如有reject才發信給第二批小朋友?

我今朝打咗去學校問,是冇reject信的,佢都話下星期仲有一批信寄出,但最遲12月一定會收到信的

回覆:2014-2015 8月尾2nd In Result - 收到請分享

學校意思係無論有冇offer,都會在12月前通知?

佢話唔會有reject letter, 所有8月尾2nd in 的最遲12月會收到信。

只有offer or waiting

回覆:2014-2015 8月尾2nd In Result - 收到請分享

我住觀塘區,都係未收到信,但我朋友個朋友住荃灣已經收到。真係等到好心急

回復 IvyBow 的帖子

會否本星期寄出的是offer letter,下星期的是waiting letter?

回復 sammysnake 的帖子

我都有問學校是否要等這些首先被取錄的有人沒去註冊放位出來,下星期才出第二批信,她又說不是這樣,又說早幾日不是寄出所有FS1學位的offer 信,只是學校會分幾批信寄出。我都好心急,但都唯有再等,真希望下星期可收到信,不用等到12月呢

心情仲緊張過自己當年結婚.....
希望收到offer 信啦,真心想入真道

引用:回復+sammysnake+的帖子 我都有問學校是否

原帖由 carolvw 於 13-10-06 發表
回復 sammysnake 的帖子

我都有問學校是否要等這些首先被取錄的有人沒去註冊放位出來,下星期才出第二批信 ...
星期二已經註冊deadline,我估佢分幾批寄deadline亦有別,否則太多人一次過註冊做晤切。加上佢可能會睇埋有冇唔註冊又再比offer.

請問今年有幾多applicants, 小一有幾多學位?

引用:請問今年有幾多applicants,+小一有幾多學位

原帖由 NT-1 於 13-10-06 發表
請問今年有幾多applicants, 小一有幾多學位?
小一大約160位,有錯請更正。applicants相信超過2000。

應該收190人,因為開6班

回覆:carolvw 的帖子

聽到你咁講個心都定返少少,因為之前都好驚第二批信會係waiting或者reject

回復 IvyBow 的帖子

個職員係咁樣講,我都希望佢冇"點"我

我囡囡是29/8 2nd in的,收到信的媽媽們請問你地係幾多號2nd in??

引用:我囡囡是29/8+2nd+in的,收到信的媽媽們請

原帖由 carolvw 於 13-10-07 發表
我囡囡是29/8 2nd in的,收到信的媽媽們請問你地係幾多號2nd in??
我28號

引用:Quote:原帖由+NT-1+於+13-10-06+發表請問今

原帖由 ozoz 於 13-10-06 發表
小一大約160位,有錯請更正。applicants相信超過2000。
請問你地討論緊等收信等offer的全有2nd左?
唉我仔只見左第一輪到以架咩消息都冇!唔知學校點玩呢個遊戲

‹ 上一主題|下一主題