用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 方方PN 書籌貴超貴, 請問知唔知有咩書架?? ...
go

方方PN 書籌貴超貴, 請問知唔知有咩書架?? [複製鏈接]

如題, 請問有冇人讀緊方方pn 班, 有book list 可以俾我睇下, 點解佢啲書簿費可以貴其他幼稚園一倍有多???

方方收左我囡讀2014年2月下學期PN班, 學費貴都算, 但書籌費係勁勁勁~~~貴, 要成$16XX (半個學期),
打去問學校有冇書單提供, 佢地話如果我有書可以交學費時俾啲書佢地睇, 如啱用就可扣.
我再問校服價錢, 佢地又唔答, 話要睇我買幾多套................咁一套幾錢呢?!! 無答案!!
佢地唔提供 book list 咁我點搵有冇啱用既書呢?!!

方方啲書簿費仲貴過york k1 既書呢!!!

另外, 想知道會唔會有冇二手方方pn書買??
   3    0    0    0

我唔係方方, 但我之前報過第二間幼兒園,都覺得D書薄費直情係當我哋係水魚, 但我貪方便就算, 佢比咗個booklist我,大部份係校本,即係自己編制,到我攞書個時一望,真係想講粗口,係好多本黑白影印的書,咁就$17XX。。。。

貴到死, 我昨天也收信, 我個女都係返下學期

回覆:方方PN 書籌貴超貴, 請問知唔知有咩書架

迦南成年都係$3500左右

回復 heehahey 的帖子

我仔仔十一月返校服都要千幾

回復 清風雪兒 的帖子

唔係呀嘛,淨係校服都要千几? 邊間呀? 都係方方?

明慧仲貴,要七千幾

嘩,間間學校㩒住黎搶。

引用:明慧仲貴,要七千幾 +

原帖由 dinling 於 13-09-17 發表
明慧仲貴,要七千幾
7千幾?請問包啲咩?收左都要計下讀唔讀,甘貴既

引用:明慧仲貴,要七千幾 +

原帖由 dinling 於 13-09-17 發表
明慧仲貴,要七千幾
$7xxx? 包埋當月學費定....?

回復 littlecake 的帖子

我仔仔要坐校車所以買佐件外套$290,如果唔坐校車就九百幾

嘩!!! 佢地真係搶囉 !!

我女今年k2!書簿上學期$2700,茶點什費$980!

回覆:方方PN 書籌貴超貴, 請問知唔知有咩書架??

其實有時寧願收一個實數之後全包好過。除咗茶點,基本上其他所謂書簿費,生日會費,手工勞作費,冷氣費... 你都唔會唔俾㗎啦,分開收好容易預計錯誤!我小朋友嗰間實收五千幾六千,全包(當然唔計校服),唔駛煩囉!

其實佢得一本英文書係彩色頁, 其他全是影印貼上簿,

回復 evaroyshan 的帖子

黑白影印? 我以前小朋友書本係colourful的.

引用:如題,+請問有冇人讀緊方方pn+班,+有book+li

原帖由 heehahey 於 13-09-17 發表
如題, 請問有冇人讀緊方方pn 班, 有book list 可以俾我睇下, 點解佢啲書簿費可以貴其他幼稚園一倍有多???

...
請問係邊間方方? 係未間間一樣式貴?

引用:回復+heehahey+的帖子 其實佢得一本英文書

原帖由 evaroyshan 於 13-09-18 發表

其實佢得一本英文書係彩色頁, 其他全是影印貼上簿,
其他是黑白影印,提不起小孩學習興趣嗎?

所以要睇清楚學校各式各樣的收費

HI , 請你你讀邊區方方, 我仔仔都係讀下學期PN , 都係千六
‹ 上一主題|下一主題