用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 一歲返playgroup
go

一歲返playgroup [複製鏈接]

想問一歲人仔返playgroup,你地覺得一星期上幾多日好?

0    0    0    0

回覆:一歲返playgroup

2,3 days per week

返一天...現在差不多1.5歲才返2-3天

回覆:一歲返playgroup

我想佢返屋企附近,不過只係英文。又想佢返間有少少國語。如果返晒兩間亦即四天又好似太多。

回復 Chid 的帖子

我小朋友返的pg有廣東話時段亦有英文時段,1.5小時一天搞掂晒

一歲時,星期六返1小時(廣東話). 歲半時,星期六返1小時.星期日返1小時(JOLLY KINGDOM). 10月中,將可入讀N班.我會放棄JOLLY,因為質素不如我的理想.但PG仍繼續,因為已升了兩級,所學的比一歲時的大不相同.

2-3日? 平時都係工人帶去的嗎? 因為應該冇playgroup係夜晚, right? 返工既你點樣帶到佢上2-3日?

引用:2-3日?+平時都係工人帶去的嗎?+因為應該冇p

原帖由 Bbtvsvod 於 13-09-18 發表
2-3日? 平時都係工人帶去的嗎? 因為應該冇playgroup係夜晚, right? 返工既你點樣帶到佢上2-3日? ...
係呀。工人帶呀。

引用:Quote:原帖由+Bbtvsvod+於+13-09-18+發表2-

原帖由 Chid 於 13-09-18 發表
係呀。工人帶呀。
工人帶3日?!我諗你放假帶1日嘅成效會好3倍!

ballg 發表於 13-9-19 01:40

呢樣真係, 我個仔返兩日playgroup, 星期六我帶佢時起碼我control到佢可以坐定定, 平日工人姐姐帶就由佢周圍走呀, d 工人當係交差架咋, 唉!

引用:Quote:原帖由+Chid+於+13-09-18+發表係呀。

原帖由 ballg 於 13-09-19 發表
但係我返工,平時佢喺屋企都係對住工人。所以考慮返下playgroup等佢見多D人。

引用:Quote:原帖由+ballg+於+13-09-19+發表工人

原帖由 Chid 於 13-09-19 發表
但係我返工,平時佢喺屋企都係對住工人。所以考慮返下playgroup等佢見多D人。

...
係啊,淨對住工人好悶,我俾工人帶bb在屋企附近一星期返3堂PG,另一堂在屋企樓下的gym俾老公同bb在weekend bonding~

I just let bb to have one class per week as bb is easily get tired when she is just one year old and can't focus on the class so long. And you may try the trial class during 1-1.5 years old to see which PG fit your bb.

回復 Chid 的帖子

BB 13個月大時, 我帶BB上####的12-15個月PLAYGROUP, 一個學期有10堂, 每星期上一小時, 主要是廣東話, 有時會唱下英文歌.

BB 清醒時間不多, 一小時已足夠, 如果太長會冇耐性和攰.
‹ 上一主題|下一主題