用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 激活幼稚園 想認識激活各方面,請指教。
樓主: MEMU_HUI
go

想認識激活各方面,請指教。 [複製鏈接]

tellyouwhy 發表於 13-11-19 22:09
令我感覺佢太無人情! 令人失望

我個囡已被另一間也頗有名頗私立幼稚園收了 見朋友媽媽報 ...
但沒有N班呢...請問有咩suggestion, 剛搬來, 不熟識

引用:Quote:原帖由+MEMU_HUI+於+13-09-16+發表激

原帖由 Sorriso 於 13-09-18 發表
k2開始功課量ok,不是經常出去的
我想問下激活小朋友的膳食係訂返來架定姐姐煮?

我嘅小朋友喺激活讀左大半年K1(因搬屋所以轉校了)老實講我幾喜歡呢間學校。我女女讀左新學校差唔多兩個月都仲話好掛住激活嘅同學仔同老師,校園生活應該係好開心嘅。我覺得幼稚園最緊要開心,識字認字果D我冇留意亦暫時唔會在意。我女女當時嘅班主任係梁老師同miss kaur,佢地好細心,有乜野都有同我講,其他嘅staff都好友善。如果唔係要搬,我會俾我小朋友讀晒3年。

引用:我嘅小朋友喺激活讀左大半年K1(因搬屋所以

原帖由 噢啦啦 於 14-06-25 發表
我嘅小朋友喺激活讀左大半年K1(因搬屋所以轉校了)老實講我幾喜歡呢間學校。我女女讀左新學校差唔多兩個月 ...
我囡都是Ms Kaur 同梁老師班主任,佢地好好呀!

進進豬, 06年1月6日,來到我們的懷抱 :-P

回覆 Sorriso 的帖子

hi 請問你係咪有小朋友讀緊激幼?聽人講轉左校長後差左,你覺得有冇影響呀?我考慮緊我兩個小朋友注唔注冊激幼,卜thanks

老實說換左校長完全唔覺有咩唔同。。激幼一位難求,我有哥哥讀緊今年畢業都驚細路入唔反。。你手上有無揸住比激幼更好的ioffer?

哩間野天水圍都好出名,真系咁好咩........
我去過參觀,上年in n班,文員都黑面過人.......得d姐姐有笑容

屯門區K1: 青山聖彼德堂下午 vs 激活幼稚園上午, 請問媽媽們有咩意見. 很頭痛呢
‹ 上一主題|下一主題