用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母小學 聖母小學面試
樓主: moonychan
go

聖母小學面試 [複製鏈接]

引用:其實聖母有咩好?我都報了!老老實實,+聖母校

原帖由 9284 於 13-09-17 發表
其實聖母有咩好?我都報了!老老實實, 聖母校長都唔比自己個女在入面讀,除左學費平(私小來說) & 有英中backup ...
你其實係咪想講:校長由女開始讀聖母,仲做埋修女同校長?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

乜修女唔可以生女嘅咩?神父都可以結婚啦!你地咁搞笑㗎!不過我知校長的確係聖母舊生,之後仲做埋校長,都算忠心梗梗!不過人望高處,個女唔在聖母讀也不出奇!我亦講過我係申請者之一,但我承認我係因為漁翁撒網所以報聖母,不過我見聖母小學係中文小學,聖母書院亦不是什麼名校,奇怪點解咁多人心儀?正如禮賢小學一樣

回覆:聖母小學面試

舊年小女去聖母小一面試是先畫畫,等叫名入課室見老師傾下計,沒有考什麼特別深的題目,應該不是group interview。之後學校網仲會有部份小朋友面試既相睇番,個個小朋友都好乖咁坐係課室門口等!

9284 發表於 13-9-17 22:33
乜修女唔可以生女嘅咩?神父都可以結婚啦!你地咁搞笑㗎!不過我知校長的確係聖母舊生,之後仲做埋校長,都算忠 ...

乜修女唔可以生女嘅咩?神父都可以結婚啦!你地咁搞笑㗎!-->>吓?!!!!!!修女可以生女,神父可以結婚???你吾好嚇我喎!!!單睇你呢句,我覺得你個"魚網"實在撒得太大啦!!!

引用:乜修女唔可以生女嘅咩?神父都可以結婚啦!你

乜修女唔可以生女嘅咩?神父都可以結婚啦!你地咁搞笑㗎!不過我知校長的確係聖母舊生,之後仲做埋校長,都算忠 ...
修女的確唔可以生女亦唔會結婚,神父亦一樣。可以結婚既係牧師,係基督教,聖母係天主教學校。但我深信校長當每位學生女兒看待,校訓係純潔仁愛,希望你面試前認識多點。

回覆:9284 的帖子

再者,我post講個位係幼稚園既修女唔係小學。既然你對聖母有咁多誤解,何以你覺得佢不值得讀?踐踏前請了解多些!謝謝!

kitmantsoi 發表於 13-9-17 23:36
修女的確唔可以生女亦唔會結婚,神父亦一樣。可以結婚既係牧師,係基督教,聖母係天主教學校。但我深信校長 ...

引用:乜修女唔可以生女嘅咩?神父都可以結婚啦!你

每年總會出現「誤導」別人的帖子,這樣做真的可以令一心想入讀心儀小學的家長轉䭾而自己有好處?各位小心!

大家息怒,我都係聽人講嘅啫, 或者都係人地報錯料我收錯風啫!不過言歸正傳,聖母除了小班好,校舍又不是十分大,仲要share比中學一齊用, 又不是100%上中學, 其實有咩其他好?

引用:大家息怒,我都係聽人講嘅啫,+或者都係人地

原帖由 9284 於 13-09-18 發表
大家息怒,我都係聽人講嘅啫, 或者都係人地報錯料我收錯風啫!不過言歸正傳,聖母除了小班好,校舍又不是十分大 ...
你真的須要檢討一下態度

聖母小系一間天主教學校, 修女,校長, 家長很簡樸,有愛心.系吾錯的選擇

回復 9284 的帖子

作為家長,點解你唔事先了解學校的資料, 你口口聲聲話修女有個女唔讀聖母小學,天主教既所有修女及神父都不能結婚, 在天主教內, 只有執事才能結婚生兒育女的, 如果你個POST, 比聖母小學的校長陳修女見到, 告你誹謗罪就慘了,建議你DELETE左你個回覆

聖小的人 事 架 構
校監︰易婉儀修女
校長︰陳梅芳修女
副校長︰胡麗冰老師副校長︰詹鳳玲老師
學生輔導主任︰陳姑娘

9284 發表於 13-9-18 10:44
大家息怒,我都係聽人講嘅啫, 或者都係人地報錯料我收錯風啫!不過言歸正傳,聖母除了小班好,校舍又不是十分大 ...

作為家長,點解你唔事先了解學校的資料, 你口口聲聲話修女有個女唔讀聖母小學,天主教既所有修女及神父都不能結婚, 在天主教內, 只有執事才能結婚生兒育女的, 如果你個POST, 比聖母小學的校長陳修女見到, 告你誹謗罪就慘了,建議你DELETE左你個回覆

聖小的人 事 架 構
校監︰易婉儀修女
校長︰陳梅芳修女
副校長︰胡麗冰老師副校長︰詹鳳玲老師
學生輔導主任︰陳姑娘

回覆:聖母小學面試

請問你地幾時遞form?我八月尾郵寄,但今日都收唔到信叫interview

小B, 你要乖乖咁喺媽咪肚裡面, 我地就快可以一齊睇奧運喇

回復 9284 的帖子

這位家長, 請問你覺得怎樣的學校才值得讀呢? 如果你覺得學費平不是好嘢, 另外校舍不夠大, 聖母並不是你杯茶, 請你放棄吧 ! 無謂浪費時間 !  我讓我的女兒入讀聖母, 除了是對學業知識的追求外, 還有聖母小學著重天主教品德的培養, 這問學校充滿純樸有愛的氣氛 ! 我很感謝主讓我給女兒選擇了這間小學!

GCG  人地寸杯荼係St Pau Co., 女拔, 唔會睇起聖母  發表於 13-9-27 12:10
yukashie    發表於 13-9-25 12:50

回復 jumboclara 的帖子

說得好!!!

回覆:9284 的帖子

你講到唔係你杯茶,但又要同人爭?爭到你都唔讀啦,不如唔好報。唔係串你,我係有話直説!

希望所有真心想讀聖小既小朋友都成功!

9284 發表於 13-9-18 10:44
你咁唔LIKE聖母咪唔好報, 你走寶係你的損失

‹ 上一主題|下一主題