用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇人搵過香港導師會?
go

有冇人搵過香港導師會? [複製鏈接]

收到呢個email,話可以介紹唔同學習導師,唔知可靠嗎?收費會唔會俾出面補習社貴呢?

0    0    0    0

試過姓屈既老師,教得唔好又無禮貌

我現在英文老師在此揾, 用咗九個月, 收費合理, 老師質數都係一般大學生, 90後性格, 都係無全職既咁專業, 但我個仔現小二, 所以都可以接受囉..

我囡的補習姐姐都在此找的, 大學生, 有責任, 暫時都OK

回覆:有冇人搵過香港導師會?

找過,是全職的小學教師。👌👌
在另一間找過大學生,怕怕,經常放飛機!

都試過一d唔好既導師,成日改時間又唔比練習,搞到有排阿女愈黎愈無心機,好彩quit得早!

香x導師會介紹的老師, 導師係網上登記所寫學歷, 竟然無驗證導師的資料.

我未上堂已經叫"導師會"提醒導師第一堂帶證書俾我睇, 孩子上左3堂,  佢3堂都話唔記得帶, 教得麻麻又教錯, 於是我問"導師會"攞cert來看, 結果係"導師會"話導師係網上登記, 無交資料返公司. 會再問導師交番出來,  我當時都幾嬲, 點會咁架??

第4日佢無上堂, 跟住都無再來.   過左幾日, "導師會"打俾我叫我俾番3日補習費. 我話你交出證明阿sir真係大專生, 我即俾, 如果你無, 唔好再打黎.

回復 licca 的帖子

咁好似唔多掂喎!我諗佢地好多係剛畢業既學生,經驗應該淺d,我見個廣告仲諗住幾有規模添!

只可以話,導師有好有唔好

朋友介紹就最好
逼於無奈上網搵的話就早D搵,因為轉導師都要D時間

我自己都係依個網站既導師,經驗係家長話我知的
有家長試過搵到D不負責任既導師,同請工人姐姐一樣,講運氣!

回復 wwy512 的帖子

第一個吾得, 之後再搵第二個就非常好, 有責任心又細心, 其實請補習老師同請工人一樣, 都係講彩數, agent只係比個地方去搵人.

回覆:CreamBaby 的帖子

我個囡小三時都私人補習左一年,唔係太大幫助,後來轉左家長介紹比我啲專科補習社,反而好左,我覺得補習社專業啲。

回復 Joyceyim 的帖子

可介紹你姐姐給我嗎??

回復 wwy512 的帖子

Hi 你可否介紹你朋友果位導師比我呀??Thanks !
‹ 上一主題|下一主題