用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 上午/下午班
go

上午/下午班 [複製鏈接]

如果學校面試問,會否介意讀下午班,大家點選?會唔會因為唔介意下午班,比學校編落下午班?

1    0    0    0

回覆:上午/下午班

睇你小朋友的生理時鐘和家長的放工時間如何配合,有些家庭喜歡下午班。

引用:如果學校面試問,會否介意讀下午班,大家點選

原帖由 dcdc2525 於 13-09-13 發表
如果學校面試問,會否介意讀下午班,大家點選?會唔會因為唔介意下午班,比學校編落下午班?

...
上年阿仔N1,老師都有問我介唔介意下午班,我答最好上午,到最後又係下午班。

回復 dcdc2525 的帖子

如果所有野都能配合到上下午校, 咁面試時佢問如你要求上午但無位得下午我都會照要, 因為我搵得呢間學校見, 點都係心儀之一, 我個人覺得如你要埋下午機會會大DD

回復 VANLUEN 的帖子

VANLUEN
我想問下你仔仔上年返上午, 岩岩呢個月開始返下午佢適應嘛?因為我仔仔上年N班都係上午班, 岩岩開始都係上午, 但因為黎緊轉校得下午班.擔心佢會唔慣呀.

引用:回復+VANLUEN+的帖子 VANLUEN我想問下你仔

原帖由 csiusin 於 13-09-17 發表

VANLUEN
你又知我仔仔上年返上午班,今年返下午班

引用:回復+VANLUEN+的帖子 VANLUEN我想問下你仔

原帖由 csiusin 於 13-09-17 發表

VANLUEN
至今返咗1個多月都Ok嘅!因為冇得瞓晏覺所以重早瞓咗tim

我估咋, 因為如果有返n班上午, 到k1一定都係想上午呀.

係啦, 希望我仔會慣啦,佢成年幾都係返上午班黎緊十月返下午驚佢上堂會想訓呀...

csiusin 發表於 13-9-18 10:45

係啦, 希望我仔會慣啦,佢成年幾都係返上午班黎緊十月返下午驚佢上堂會想訓呀... ...

想八卦吓~!點解而家返緊上午突然又轉下午o既?轉邊間呀

我仔本身果間係N班升上去一直都係上午班, 但其實本身都想K1走但見左兩間都唔收,
所以唯有升左上去先, 之後開學時就叩門睇下有無學校有位, 而家十月轉果間有位
但只係下午班, 但因為我本身都想轉校今年轉唔到下年都會繼續搵, 所以而家轉左放心好多,
我由南區轉左去灣仔區呀,

引用:回復+VANLUEN+的帖子 我仔本身果間係N班升

原帖由 csiusin 於 13-09-18 發表

我仔本身果間係N班升上去一直都係上午班, 但其實本身都想K1走但見左兩間都唔收,
咁都好呀!終於達成心願,小朋友應該會好快適應,唔使太擔心

係呀, 轉左校安心好多, 因為之前果間真係.....唉....

引用:回復+VANLUEN+的帖子 係呀,+轉左校安心好

原帖由 csiusin 於 13-09-18 發表

係呀, 轉左校安心好多, 因為之前果間真係.....唉....
咁啱睇到你另一個post嘅回覆,我估你仔仔係米都係讀啟思㗎?

Hehehehe..
‹ 上一主題|下一主題