用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 小西灣嶺南幼稚園好唔好?
go

小西灣嶺南幼稚園好唔好? [複製鏈接]

可以派到咩小學呢,thanks.
   0    0    0    0

老師非常有愛心,耐性, 小朋友返學好開心, 不過課程略淺...派官津小學跟計分制(即是否有兄姊在學, 父母是否校友, 教友)及住址(即跟居民地址派位), 同讀邊間幼稚園無關... 至於直資私小, 都見有考到但唔算好多...

因為我見到本天書寫派到果d學校好似好好咁,但又唔見有人講過呢間學校。。。。

嶺南好似有小學同中學, 或者你可查證一下~

回覆:catherinenyc 的帖子

小學重建緊,未知邊年先起好,暫時冇小一招生

嶺南未搬前聽講好多考入名小, 地方變咗, 讀的人唔同咗,考小學成績有變亦無可厚非。

回覆:小西灣嶺南幼稚園好唔好?

Prenursery class in Lingnan and Cannan in siu sai wan. Which one you will choose?
Learnt that Lingnan prenursery will only have around half entering K1 while Cannan straight in.

‹ 上一主題|下一主題