用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學 有沒有人知道為何校巴服遲咗咁多?
go

有沒有人知道為何校巴服遲咗咁多? [複製鏈接]

開學三日後,校巴日日都要遲二十分鐘,小朋友個個都話校巴好遲過學校接佢哋,之前一落來校巴已經等緊佢哋,宜家佢哋要等好耐校巴才到。我同好多家長打電話投訴態度又好惡。真唔知要點搞?
   0    0    0    0

回覆:有沒有人知道為何校巴服遲咗咁多?

邊區呀?

回覆:有沒有人知道為何校巴服遲咗咁多?

你指返學定放學?

大圍明城,今早已經好多家長在下面投訴了。希望有改善,每天所有校巴走咗我哋嘅校巴仲未到,舊年四點零五分到,今年突然間又四點半過才能到,搞到過興趣班都遲到。

會唔會啱啱開學難預時間呀?索性同校車姨姨講定咗時間遲d先落嚟接啦!再唔係睇吓同學校反映得唔得?

但開學前兩日都沒問題,宜家聽講接其他學校趕不贏,日日要小朋友等,家長等。搞到我個興趣班要全部重新排過,又唔知可不可以?不是想怎樣改時就可以怎樣改的。最壞就是要自己接送,但個位置又不近火車或地鐵,真的有得辛苦了。無端端搭多半個鐘係個校巴上。馬鞍山都早過我地落車。

簽名被屏蔽

其實也不關學校事,間公司店大欺客。所以我都係打電話過佢公司,校巴姨姨只是跟車所以不會找她了。她說她都要等部車,車就係遲過來接,只係我這條線有問題,不過多家長投訴今日總算在十七分到。我至少可以把書包扔下再去上課,否則一下校巴就要招的士。不過今日又好多家長未到,可能之前等得不耐煩,已經不願早下去,結果姨姨又要一個個打電話,我這裏已經十幾個人搭校巴了。

這裏其他學校搭冠中,整個大圍一個下車點,全部要走到屋邨下面接,仲慘我哋,行十五分鐘被太陽曬,被蚊咬,都沒辦法。我哋不算最差,只想不要遲得太離譜。
‹ 上一主題|下一主題