用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 14網, 15分男仔, 想入嘉諾撒
go

14網, 15分男仔, 想入嘉諾撒 [複製鏈接]

想問過往有經驗的媽媽, 有沒有人仔仔係15分,自行入了嘉諾撒?
這間學校男女收生比例如何?
   0    0    0    0

回復 ViolaKin 的帖子

去年只有少數15分入了, 我都是15分, 不過, 入唔到, 甲1都唔入, 最後要叩門才入到, 如果你是14網還有大抽獎可以一博, 由於中學是女校, 相對地男生是比較少的, 過往一班大約有7-8個左右, 但總數是30人一班......

引用:回復+ViolaKin+的帖子 去年只有少數15分入

原帖由 七點半 於 13-09-12 發表
回復 ViolaKin 的帖子

去年只有少數15分入了, 我都是15分, 不過, 入唔到, 甲1都唔入, 最後要叩門才入到,  ...
講問扣門係吾係一定1+1+1?,我15分,驚入吾到,想報其他學校先

Hi!請問女仔自行20分入容易嗎?請賜教!

bobbob  男同女無分別喎  發表於 13-9-13 10:47

回復 babyjoyce 的帖子

其實我不肯定是否一定要1+1+1 或 1+1 才可叩門, 不過, 校長在家長會講, 誠意都十分重要! 所以你要想清楚!

回復 moonmoon^^ 的帖子

無分男女, 只可以說去年有家長話15分在自行入到! 即所有20分都入晒!
‹ 上一主題|下一主題