用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 翠茵小宇宙幼稚園 PN 國際班 / 本地班
go

PN 國際班 / 本地班 [複製鏈接]

請問新寶城 PN:
1) 國際班有幾多成英文, 幾多成普通話 ? (0 廣東話 ?)
2) 本地班有幾多成廣東話, 幾多成英文, 幾多成普通話 ?
3) 課餘後可有廣東話/英文/普通話 興趣班上 ?
4) 如小學打算選直資/私小,請問選國際班 / 本地班 PN 好 ?

謝 !!

3    0    0    0

回覆:PN 國際班 / 本地班

我都想知N 班國際班係咪每日上課全英文同普通話,有無媽媽可以解答呢?

回覆:babyhk 的帖子

小兒PN讀國際班有2位外藉老師(完全不懂廣東話)有1位普通話老師。

引用:我都想知N+班國際班係咪每日上課全英文同普

原帖由 babyhk 於 13-10-19 發表
我都想知N 班國際班係咪每日上課全英文同普通話,有無媽媽可以解答呢?

...
係!全英加普上堂!

引用:小兒PN讀國際班有2位外藉老師(完全不懂廣東

原帖由 老太太 於 13-10-19 發表
小兒PN讀國際班有2位外藉老師(完全不懂廣東話)有1位普通話老師。
請問你囝囝一班有多少個同學仔?

原先28,唔知點解讀讀下得15個。

引用:原先28,唔知點解讀讀下得15個。 +

原帖由 老太太 於 13-10-20 發表
原先28,唔知點解讀讀下得15個。
點解會得返咁少人?
教得唔好咩?

得返15個, 咁老師可以更專注你小朋友

有好多中途考到更好學校。
無錯!雖然少學生,老師無偷懶。我覺得更好

回復 老太太 的帖子

你仔仔係今年pn??
我囡囡上年pn 就30人到.. 今年k1 就27人.. 都係國際班..
我都覺得教得幾好.. 我囡囡返0黎成日同我講普通話 & 英文..

回覆:szesze1812 的帖子

上年PN(下午),我同意翠茵教得好好

其實國際班會唔會少左機會學中文?
同埋想請教,翠茵雜費多嗎?
Thanks

咁如果主流班係點嫁?幾多時間中文同英文?完全無普通話嘛?thx

我覺得唔算多雜費, 因為到依家都係一開頭收0左$1200 only...
國際班每日有45分鐘普通話堂...

引用:我覺得唔算多雜費,+因為到依家都係一開頭收

原帖由 szesze1812 於 13-10-21 發表
我覺得唔算多雜費, 因為到依家都係一開頭收0左$1200 only...
國際班每日有45分鐘普通話堂...  ...
咁係唔係會用pth 教中文同認字? 有無中文功課, k2-k3 會唔會開始要默中文同英文?

回復 sakbbjaijai 的帖子

係呀! 用普通話教中文同認字ga.. 但係k2 &k3 多唔多功課我未知 wor..
我都未讀到... 依家k1 就ok 啦. .都係畫線, colour 0甘啦...

引用:咁如果主流班係點嫁?幾多時間中文同英文?

原帖由 JoyceChoi 於 13-10-21 發表
咁如果主流班係點嫁?幾多時間中文同英文?完全無普通話嘛?thx
我都想知主流班普、中、英文的分配時間?英文水平好嗎?能否銜接直資或英文小學的英文程度呢?有無家長可以分享下?謝謝!

無記錯係20分鐘PTH,45分鐘Eng。兩位廣東話班主任,另有eng and PTH老師入班房教。K1再加時間。雖短短20分鐘PTH,但囝囝PTH進步神速。

引用:無記錯係20分鐘PTH,45分鐘Eng。兩位廣東話

原帖由 bbmom72 於 13-12-09 發表
無記錯係20分鐘PTH,45分鐘Eng。兩位廣東話班主任,另有eng and PTH老師入班房教。K1再加時間。雖短短20分鐘 ...
Thanks

多唔多親子功課要做呀?

‹ 上一主題|下一主題