用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 諗定先~43區 65區 40區 自行 甲 乙部
go

諗定先~43區 65區 40區 自行 甲 乙部

43區 黃大仙 (only 一間嘉諾撒較好BAND 1﹣2頭,其他勁唔掂BAND 3甘濟,43是住的首選)65區 葵涌     (母校舊仁立20分,自行都難入 如乙部 65 其他學校又唔想讀)
40區 深水埗   (好既學校較多,但人口又較多,機會率又好似底左,又驚多印巴大陸)

自行 甲 選九龍塘 機會係米好底呢??

自行 甲 乙 都難取捨

自行甲部只有世襲生才可, 計分的只有自行乙部喎, 咁有咩咁難取捨?
到去大抽獎就只可跟地址OR甲部嗰3個位咁大把!
你係咪想問大抽獎甲乙部呀?

自行乙 如選母校舊仁立20分,都爭得激烈,如放棄選,選其他的得15分,又唔夠爭,
甲部想選九龍塘會否更底機會呢?定選哂自己區較好?
乙部 43 40 65 的取捨 ,因住區都重要,111 係米甘有用呢

引用:自行乙+如選母校舊仁立20分,都爭得激烈,

原帖由 babychinglok 於 13-09-10 發表
自行乙 如選母校舊仁立20分,都爭得激烈,如放棄選,選其他的得15分,又唔夠爭,
甲部想選九龍塘會否更底機 ...
20分仁立都叫做有得搏,其他學校15分你連抽獎卷都冇!

多謝你意見,甘即係自行舊仁立都好過其他 15分啦
多學校需要111嗎?
甘我乙部選邊個住區好優勝呢~?,