用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德寶英文幼稚園 (將軍澳) 想問n班係咪多數都可以直上k1
go

想問n班係咪多數都可以直上k1 [複製鏈接]

我曾經致電學校,他們稱未不是直上,要再面証。

0    0    0    0

回覆:想問n班係咪多數都可以直上k1

面試

回覆:想問n班係咪多數都可以直上k1

真係唔知,要再面試先知收唔收!
以前就直上,但呢兩年都要再面試

引用:我曾經致電學校,他們稱未不是直上,要再面

原帖由 meowyung 於 13-09-07 發表
我曾經致電學校,他們稱未不是直上,要再面証。
其實都唔係好明點解要再面試,
唔知讀緊既有無得優先?
我見其他N 唔係直升, 就係內部揀幾成,
餘下公開收人....

回復 emily_sun728 的帖子

我今早問了.要面試的.

可憐,囡囡是10月細b.下個月才入學.現在她去哪裡都要手排她專用的布偶.正式上課時,沒有布偶的她肯定給老師和同學仔麻煩. 先向同學仔賠不是.

引用:真係唔知,要再面試先知收唔收! 以前就直

原帖由 ayvicki 於 13-09-07 發表
真係唔知,要再面試先知收唔收!
以前就直上,但呢兩年都要再面試
咁奇怪,N班唔係直升?

學校面試邀請信有提及"現屆生優先取錄"。
還好K1面試結果應於2週內通知家長。

我第一次面試同時申請PN + K1。。所以直升。

上星期已面試.表現算OK.但是,囡囡今晚第4天上學,因為睡不好,哭着睡,大吵大鬧.不知道會否影響上班機會.

為了穩穩陣陣有書讀,我已報了幾間有學劵的幼稚園.但首選依然是德寶.從這4天上學.我覺得老師對學生有愛心和細心.

引用:上星期已面試.表現算OK.但是,囡囡今晚第4天

原帖由 嫣爸爸 於 13-10-21 發表
上星期已面試.表現算OK.但是,囡囡今晚第4天上學,因為睡不好,哭着睡,大吵大鬧.不知道會否影響上班機會.

為 ...
你囡囡怎样interview?和外面的小朋友一样嗎?

回復 kwanym 的帖子

應該一樣: 問吓誰是爸媽?指指五官.砌積木,扭掣,按掣.比較大小.辦別顏色.問吓囡囡是否可以獨立如厠,用水杯飲水及能否使用餐具.

囡囡臨走前,能把自己的椅子推好.老師甚欣賞.
‹ 上一主題|下一主題