用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 原來現在是K1 叩門好時機
樓主: fishchow
go

原來現在是K1 叩門好時機 [複製鏈接]

回覆:原來現在是K1 叩門好時機

我以前成日想揾D小班教學,等囡囡吸收好D。原來要睇老師的功力和經驗!我去LH觀課時,睇到老師用溫和及好firm 的語氣教學生,26個人仔乖乖的丶竟然冇人造反!

引用:回復+cchowls+的帖子 係唔係你打電話,+rec

原帖由 retriever 於 13-09-12 發表
回復 cchowls 的帖子

係唔係你打電話, reception 唔知頭唔知路就話full 呀,. 樓主sent 去比校長, 校長最知 ...
請問係直接寄信比校長收問插班?
我有打電話問, pn冇插班位呀!

可否指導要準備咩寄信校長?
萬謝!

回復 annayu 的帖子

其實校長日日都响學校送小朋友上校車同放學,如果家長真係有興趣又有時間,不妨直接去學校啦,佢拒絕你都可以即知吖嘛

引用:回復+annayu+的帖子 其實校長日日都响學校

原帖由 josephinekaka 於 13-10-03 發表

其實校長日日都响學校送小朋友上校車同放學,如果家長真係有興趣又有時間,不妨直接去 ...
吓?!原來可以咁做㗎?!
真係學到野。
但咁樣做,校長會否覺得家長好鬼自我中心,佢做緊野都打擾佢?
係咪應該帶埋小朋友去?
可否教下我?
謝謝

我個人無試過,但換個角度睇,書記姐姐根本唔可以代校長答任何野,無謂難為人地吖,如果你真心想入一間學校,而當然唔係去十間啦,你日日去當然會騷擾到其他人,但作為一個家長,去一趟學校要求見一下校長求機會,如果人家拒絕,就真正放手唔洗再估估下啦

回覆:annayu 的帖子

聞説LH 4大校長 都好友善,我建議如果去,就揀放學後,至関門前的時間,又或星期六上午。果陣時校長會有多點時間。

‹ 上一主題|下一主題