用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 開學幾天發現老師對孩子黑面冇耐性
樓主: sasaheywing
go

開學幾天發現老師對孩子黑面冇耐性 [複製鏈接]

回覆:Lovely_Babybaby 的帖子

我理解樓主感受的不快。

誰不想老師能和顏悦色一點。

只是,缺少笑容和耐性的老師雖然不是perfect, 但相信是有能力教好小朋友的。尤其是初開學情況混亂,可能老師很吃力也不一定,觀察久一點老師情況或許有可能改善。

最最要緊,千萬不要心急轉校。理由極簡單: 囗碑多好的學校也不會保證每位老師都充滿愛心耐性。如轉了又遇到相似的老師,那又要怎樣?又再轉過嗎?

回覆:開學幾天發現老師對孩子黑面冇耐性

Saysayheiwing: 我同妳處境差唔多!我諗我地小朋友係讀同一間pn幼兒園,唔知係咪同班Tim! 很巧合!K1也是轉了九龍塘被稱為名幼的學校,小朋友開學后一直也是開心,但這兩天因某些事情小朋友哭,當我接放學時,老師在我和小朋友面前,講番小朋友哭的事情,我感覺老師有點不耐煩,又說「唔知奌攪」!挨!我只好安撫說小朋友需要點時間適應!help! 我真的有奌後悔轉校!讀番之前一間咪幾好!我都唯有是繼續觀察。

回復 Hellomummy888 的帖子

咁你咪好嬲囉, 就算係真係痴身唔乖, 都要學校家長一齊找解決方法, 唔係只係放問題係小朋友到.

白白浪費左一年.

回復 晞晞爸b 的帖子

SCHOOL 不等於 PLAY ?????

好想知邊間學校呀, 真的好想知, 我今年要報校喇, 唔該哂.

‹ 上一主題|下一主題