用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

小一 [複製鏈接]

今年好多小一生喺學校嘔呀,佢地應該係唔慣咁早,今朝仲倒水咁落雨,陰公豬囉

0    0    0    0

醒目開學勳章

回復 豬仔軒 的帖子

淨係見到太多家長塞住個大閘,剩番條隙俾到小朋友打側行!
Best wish,
(\~~/)           天下間沒有不受教的孩子,
(='.'=)           只有不懂教的父母。
(") (")~~O Derdad

引用:回復+豬仔軒+的帖子 淨係見到太多家長塞住

原帖由 Derdad 於 13-09-04 發表
回復 豬仔軒 的帖子

淨係見到太多家長塞住個大閘,剩番條隙俾到小朋友打側行! ...
係呀,圍到d仔都入唔到,都睇唔到塞嚟做乜呢,我離遠就叫個仔自己入,見到入到去我就閃。

回復 Derdad 的帖子

應該揾返去年駡過我的一位媽媽出來做吓義工, 包保無人會擁係門口

我去年, 只係想望吓個白板, 有個媽咪, 好大聲係後面講 " 望望望, 比條路人行啦"   如果, 有佢天天站係門口咁講, 條路一定會通返晒

回復 豬仔軒 的帖子

因為太早起身, 係會的, 我仔小一, 放完聖誕返學第一日都係課室嘔, 唔慣早起, 好彩當時已有空課室, 即刻轉班房, 當然亦都接到校長電話添, 所以大家唔洗担心太多, 梁校長好關心小一的,

醒目開學勳章

GogoCheung 發表於 13-9-4 21:13

應該揾返去年駡過我的一位媽媽出來做吓義工, 包保無人會擁係門口

GogoCheung  你次次D回覆, 都係意想不到, 笑破肚皮  發表於 13-9-5 09:56
Best wish,
(\~~/)           天下間沒有不受教的孩子,
(='.'=)           只有不懂教的父母。
(") (")~~O Derdad

引用:回復+Derdad+的帖子 應該揾返去年駡過我的

原帖由 GogoCheung 於 13-09-04 發表

死啦,鬧你嗰個會唔會係我呀,我曾經都鬧過人,不過我就無閙"望望望"呢3個字

引用:回復+豬仔軒+的帖子 因為太早起身,+係會的

原帖由 GogoCheung 於 13-09-04 發表
回復 豬仔軒 的帖子

因為太早起身, 係會的, 我仔小一, 放完聖誕返學第一日都係課室嘔, 唔慣早起, 好彩當時 ...
你講得好啱,梁校長對小一生真係好好,想當年我仔曳到要見校長,我覺得佢係真心想小朋友好,經常同家長講唔好睇成績,德行俾成績重要n倍,襯細個仲可以改大咗就好難改,所以我仔呢幾年定咗同乖咗好多,可能又大個咗!

回復 豬仔軒 的帖子

過左去, 唔記得咁多.  不個大家D仔同一間學校, 經常有機會撞到, 大家以禮相待, 係咪會好過D尼

去年11月, PTA請左位精神科醫生來演講, 她的演講內容風趣, 叫人不要生氣, 不要記住/心存唔開心茄野,  真係都點醒左自己,   發嬲的次數都小左好多.  時間安排到, 可以返去聽吓, PTA搞, 免費之餘, 次次唔同人的.

回復 豬仔軒 的帖子

我仔分別係一年級 及 四年級, 都係課室搞過傑作,   所以, 都經曆過出事後見2位校長.  我可以好肯定, 2位校長都好好, 好關心及愛護D仔, 只係一位外向些, 一位沉實.

回覆:GogoCheung 的帖子

仔仔講宜家小息真係很多人和迫排隊去洗手間,有時太多人佢都要忍第二個小息先去。今年prefect捉得很嚴。仔話今曰會派eClass張card.

回復 uarecheap 的帖子

我成日幻想, 李首富會唔會有日想安排佢d後人來讀, 買起公園仔 或 電訊大樓幅地, 比我地間小學擴建, 而我地學校又可以收多d人, 儘量滿足到想比小朋友入讀的家長

如果有地方, 學校真係要擴建先得

回覆:GogoCheung 的帖子

哈哈,來近幾年後有陽x㠏個仔入來讀,希望佢捐多D哪!

引用:回復+uarecheap+的帖子 我成日幻想,+李首

原帖由 GogoCheung 於 13-09-06 發表
回復 uarecheap 的帖子

我成日幻想, 李首富會唔會有日想安排佢d後人來讀, 買起公園仔 或 電訊大樓幅地, 比 ...
係呀,學校真係太細啦,小聖堂都無,想當年我幼稚園同小學已經有小聖堂架

回復 豬仔軒 的帖子

吓!  你唔會係同我一間呀!! 城門海畔, 校舍都唔細, 為左轉全日都要搬

引用:回復+豬仔軒+的帖子 吓!++你唔會係同我一

原帖由 GogoCheung 於 13-09-06 發表
回復 豬仔軒 的帖子

吓!  你唔會係同我一間呀!! 城門海畔, 校舍都唔細, 為左轉全日都要搬 ...
我係返黃大仙一間天主教女校架,所以我鍾情男/女校,唔中意男女校,連個仔都要讀男校

回復 豬仔軒 的帖子

可憐我的母校, 現在寄生於李首富產業下, 好地地係平地, 宜家要日日行几百級樓級

我想請問下聖若瑟同港華小學點揀好.聖若瑟功課多嗎?是不是好嚴格?學校鼓勵運動嗎?

醒目開學勳章

引用:我想請問下聖若瑟同港華小學點揀好.聖若瑟

原帖由 bubesea 於 13-09-09 發表
我想請問下聖若瑟同港華小學點揀好.聖若瑟功課多嗎?是不是好嚴格?學校鼓勵運動嗎? ...
兩間都是好好的學校,你在這裡問,當然系揀st joe 啦

‹ 上一主題|下一主題