用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 40網 大坑東宣道小學 OK嗎?
go

40網 大坑東宣道小學 OK嗎? [複製鏈接]

好似好少人講, 諗緊點排d學校, 如OK, 會擺乙部十名內哩
   0    0    0    0

回復 siujanjan 的帖子

I pick it as my 3rd choice last year, no luck also!

這間都幾受歡迎,但少人講!可能學校比較舊!現在很多學校千禧後,活動空間都多,所以除非學術高,否則都少人選!

這間12及13年自行階段都爆, 佢自行位得60個, 但12年收咗64人, 13年都收62!
不過學校網頁完全冇提升中派位, 又冇開放日...勁神秘!

回覆:40網 大坑東宣道小學 OK嗎?

我朋友個仔以前讀隔離基教大坑東幼稚園,佢本身唔係住呢區,到大抽獎果陣抽唔到自己區既第一志願,於是走過嚟叩門都收咗,但須知佢係冇揀過呢間學校架,因為佢地兩間係友好學校,所以好大機會收,聽朋友講間學校都唔錯既,不過就唔係熱門果種囉!

yankaka 發表於 13-9-4 17:19
這間12及13年自行階段都爆, 佢自行位得60個, 但12年收咗64人, 13年都收62!
不過學校網頁完全冇提升中派位,  ...

其實正正式式的開放日就無,不過上年佢會有時間比家長預約由老師帶領參觀學校,我都有帶阿囡去睇,講真,去的人唔太多架咋,可能係咁老師有時間兩間校舍帶哂我去睇囉!!!!!!

我坐小巴經過,以為睇錯,原來分咗兩個校舍,唔怪之得見到2個大坑東宣小門口!

野人好索子 發表於 13-9-5 00:14
其實正正式式的開放日就無,不過上年佢會有時間比家長預約由老師帶領參觀學校,我都有帶阿囡去睇,講真,去的 ...
咁你小朋友有無入到呢間呀? 谷唔谷的?

野人好索子  無呀,後來叩門入左聖安德烈!!(原本派深官)  發表於 14-7-8 22:09

有冇舊年叩過呢間學校嘅家長? 申請表係咪親自去拎?

引用:有冇舊年叩過呢間學校嘅家長?+申請表係咪親

原帖由 siujanjan 於 14-05-26 發表
有冇舊年叩過呢間學校嘅家長? 申請表係咪親自去拎?
上年叩門係要到校取申請表的

Cathy.Leung 發表於 14-5-26 13:57
上年叩門係要到校取申請表的
Thanks so much
‹ 上一主題|下一主題