用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Net 12 請入黎傾下
go

Net 12 請入黎傾下 [複製鏈接]

如果得15分, 女仔, 咁樣排位係咪太搏?

1.  嘉諾撒聖方濟各學校
2.  軒尼詩道官立小學(下午)
3.  聖公會聖雅各小學
4.  寶血小學

真心賜教.
   7    0    0    2

醒目開學勳章 王國長老

引用:如果得15分,+女仔,+咁樣排位係咪太搏?1.++

原帖由 minisheep 於 13-09-02 發表
如果得15分, 女仔, 咁樣排位係咪太搏?

1.  嘉諾撒聖方濟各學校
聖雅各第一都入吾晒,要放棄。寶血擺第三都搏搏地

very slim chance indeed.  Be prepared for lucky draw.  15 points hardly can get you any traditionally famous ones, in the past, few with 15 pts and luck could get in st.pauls.

回覆:Net 12 請入黎傾下

我都你15分,預咗要第二輪大抽獎,也是計劃聖方濟第一,如何得知聖方濟大抽獎仍有多小位?

回覆:MIC-MIC 的帖子

回復 Charlotte_mom 的帖子

Thanks.

即是
第一位 : 要揀其中一間搏下 (嘉諾撒聖方濟各學校 / 軒尼詩道官立小學(下午)/ 聖公會聖雅各小學)
第二位 : 便要放 寶血小學

對嗎?

引用:56 +

原帖由 scbhongkong 於 13-09-03 發表
請問在那裡找這資料?

醒目開學勳章 王國長老

抱歉, 我答錯問題, 第一輪自行計分, 只可揀一間, 所以係唔存在"排123"呢個ISSUE

醒目開學勳章 王國長老

仲係2013年資料, 應該快有2014喇掛......

http://www.edb.gov.hk/tc/edu-sys ... dmission/index.html

回復 Charlotte_mom 的帖子

先講自行:

請問是否:

最受歡迎 : 軒尼詩道官立小學(下午)
第二受歡迎 : 嘉諾撒聖方濟各學校
第三受歡迎 : 聖公會聖雅各小學

既然得15分, 打算揀以上最唔熱門的學校, 搏一搏吧.

唔好意思, 請指點.  萬分感謝.

另外, 請問自行駛唔駛家長親自交表去心儀學校? 家人代交會唔會唔無咁好?

雖然Net12 瑪利曼係吸票學校
但嘉諾撒聖方濟各學校 仍然係極受熱捧女校~~~

其實第一輪15分, 12net 較好的學校, 嘉諾撒聖方濟各學校,  軒尼詩道官立小學(下午)(上午),  聖公會聖雅各小學, 係機會"o", 我唔知寶血15分可以入到, 因為好多天主教徒又係讀寶血幼稚園的小朋友都會揀寶血, 所以15分都可能係"零", 不過, 我揀學校時, 都係專一為主, 如果你大抽獎都諗住揀果間學校, 咁第一輪就算得15分都揀佢, 特別軒官上,下都要第一或第二輪放佢第一, 至比你叩門, 所以從一而終, 都好重要!

引用:其實第一輪15分,+12net+較好的學校,+嘉諾撒

原帖由 joannechow1031 於 13-09-03 發表
其實第一輪15分, 12net 較好的學校, 嘉諾撒聖方濟各學校,  軒尼詩道官立小學(下午)(上午),  聖公會聖雅各 ...

到弟二輪,是否你冇論有幾多分都機會均等?

回覆:MIC-MIC 的帖子

yes. 第二輪沒有計分制,人人平等,睇運氣

醒目開學勳章

女的話,第一輪15分可試跑馬地St Paul,去年都有少數人中獎

引用:女的話,第一輪15分可試跑馬地St+Paul,去

原帖由 pauljr 於 13-09-03 發表
女的話,第一輪15分可試跑馬地St Paul,去年都有少數人中獎
原因?會轉直資?

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+pauljr+於+13-09-03+發表女的

原帖由 MIC-MIC 於 13-09-04 發表
原因?會轉直資?
不嬲都有,不過15分好難中

如果有20分,St Francis or St Paul 呢?
兩間都係天主教,邊間大機會?

St. Paul大機會d~~~
‹ 上一主題|下一主題