用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 黃大仙區band 3點揀?
樓主: Giant
go

黃大仙區band 3點揀? [複製鏈接]

醒目開學勳章

CPLau129 嘩! 你好細心! 發表於 昨天 22:46

...

冇計啦, 坦白講, 間間學校於OPEN DAY時實會揀最乖巧的學生出嚟, 講嘅都係冠冕堂皇的理念, 但內裡嘅事就要於嗰一小時內盡量留意d細眉細眼嘅, 希望知多一點得一點真面目。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

回覆 Giant 的帖子

可否分享吓星期日參觀完6間有乜心得?  下星期日7間你會去嗎?

貢獻勳章

引用:孔仙洲 +

原帖由 sagesage 於 13-11-19 發表
孔仙洲
孔仙洲band 2a,其實可以博,只要小朋友俾學校見到佢肯用心學習,加油^^

貢獻勳章

引用:Quote:CPLau129+嘩!+你好細心!+發表於+昨天

原帖由 Giant 於 13-11-20 發表
冇計啦, 坦白講, 間間學校於OPEN DAY時實會揀最乖巧的學生出嚟, 講嘅都係冠冕堂皇的理念, 但內裡嘅事就要 ...
12月14日孔仙洲學校簡介會2 p.m,歡迎你同小朋友嚟睇睇^^

醒目開學勳章

引用:回覆+Giant+的帖子 可否分享吓星期日參觀

原帖由 CPLau129 於 13-11-20 發表

可否分享吓星期日參觀完6間有乜心得?  下星期日7間你會去嗎?
會去呀!

孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+sagesage+於+13-11-19+發表孔

原帖由 love822rita 於 13-11-20 發表
孔仙洲band 2a,其實可以博,只要小朋友俾學校見到佢肯用心學習,加油^^

...
Band 3 搏 b2a,會唔會冒險咗d?

請PM我, 我個仔也是都是黃大仙區BAND 3,

扶輪於今個星期日11月24日)有個黃大仙區中學巡禮,可以去參觀的

我本來都報咗名明天的參觀,但突然有事,而家去唔到. 麻煩你遲d分享吓.  謝謝.

回覆 kellychan2014 的帖子

扶輪啦

醒目開學勳章

回覆:黃大仙區band 3點揀

其實聖文德係band 2頭定尾? 搏唔搏得過? 李求恩又如何?

伍華2B

回覆:黃大仙區band 3點揀?

呢幾個星期去左兩次黃大仙區中學巡禮,我決定揀扶輪,因為佢地校舍設備好先進,同埋睇得出好多配套去關愛學生,以band 3嚟講算好好。次選基協,同扶輪一樣有唔少資源幫學生。兩間學校都有安排學生一定至少一次免費去交流團。

‹ 上一主題|下一主題