用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 買了Disney 教材好好,依加想揾小學教材。 ...
go

買了Disney 教材好好,依加想揾小學教材。 [複製鏈接]

買了Disney 教材用得好好,依加想揾小學教材。想問有經驗嘅媽媽有提議嗎?tks!

0    0    0    0

魅力王子 醒目開學勳章 王國長老

引用:買了Disney+教材用得好好,依加想揾小學教

原帖由 Josephineso1116 於 13-08-29 發表
買了Disney 教材用得好好,依加想揾小學教材。想問有經驗嘅媽媽有提議嗎?tks!

...
我都認為幼稚園階段好有用,不過上到小學完全無時間,已成套送咗比人!

回覆:買了Disney 教材好好,依加想揾小學教材。

是的。Disney好好用,但請問妳依加有冇買其它教材來upgrade小朋友呢!thanks!

引用:是的。Disney好好用,但請問妳依加有冇買其

原帖由 Josephineso1116 於 13-08-29 發表
是的。Disney好好用,但請問妳依加有冇買其它教材來upgrade小朋友呢!thanks!

...
無,原因係上到小學已經好忙,玩教材不如做補充咁實際,我以前有好多教材,真係比哂人費事浪費!

回覆:醜樣豬 的帖子

謝謝你的提議及分亨,能否指教我,買什麼補充練習會適合呢!謝謝!

Josephineso1116 發表於 13-8-29 23:36
謝謝你的提議及分亨,能否指教我,買什麼補充練習會適合呢!謝謝!

最簡單直接,跟返學校用邊間出版社最貼切,坊間太多小學練習同自己學校唔match,淺咗又唔抵,深咗又未必入腦,就算入到腦,到考試跟本唔係考依D,就白白浪費考試溫習嘅時間~

回覆:買了Disney 教材好好,依加想揾小學教材。

I C.  Thanks! 😅

‹ 上一主題|下一主題