用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 學校開放日
go

學校開放日 [複製鏈接]

想請教中學開放日大約係幾多月架? 唔該!
(如果你地知邊間有openday, 可以share下嗎? thank you!)
   1    0    0    0

回復 silvia_ng 的帖子

官校開放日各有不同, 可上校網睇school calendar,或直接問學校

津校簡介會(for P6 kids),多在Nov or Dec

直資簡介會更早,上校網睇,有些要取票或登記

Anyway, keep checking BK, you can find updated news here

silvia_ng  THANKS!  發表於 13-9-9 14:59

http://www.cfss.edu.hk/pdf/s1briefingsession1415.pdf

中華基金中學

本校將於以下日期舉行2014 / 15 學年中一入學簡介會,並設校園參觀,讓正為子女選校的父母能了解學校的環境、師資、學習風氣、學生表現等等,為教育孩子作出合適的選擇。

日期:

2013 年9 月28 日(星期六)

2013 年11 月30 日(星期六)

時間:

13:00 – 15:00 校園參觀

14:30 – 15:00 簡介會登記

15:00 – 17:30 簡介會

介紹本校教學理念及特色

介紹本校收生的準則及程序

答問環節

歡迎攜同子女參加參觀校園和參加簡介會

如欲參與簡介會,請致電本校留座 (每場名額各700 人)

校務處電話:2904 7322

silvia_ng  THANKS!  發表於 13-9-9 14:59

引用:想請教中學開放日大約係幾多月架?+唔該!(如

原帖由 silvia_ng 於 13-08-29 發表
想請教中學開放日大約係幾多月架? 唔該!
(如果你地知邊間有openday, 可以share下嗎? thank you!)
...
喇沙好似12月15日

silvia_ng  Thanks!  發表於 13-9-11 10:20

醒目開學勳章

引用:回復+silvia_ng+的帖子 http://www.cfss.e

原帖由 Jackieson 於 13-09-09 發表

http://www.cfss.edu.hk/pdf/s1briefingsession1415.pdf
小五去聽,得唔得?

MM1155  i...started from p4  發表於 13-9-10 12:25
Jackieson  記得在EK有家長好心儀中基, 小五同小六都有去, 你可以打電話去學校問問.  發表於 13-9-10 10:02

sorry.....deleted....

winniecws 發表於 13-9-10 01:55
小五去聽,得唔得?
我就係小五家長呀
有時早d聽定, 再細心留意, 先決定到係唔係適合自己小朋友。同埋中學又會分好多科唔同選擇, 小朋友鐘意邊間都未知呢!

版主

winniecws 發表於 13-9-10 01:55
小五去聽,得唔得?

好多時D開放日都撞埋果幾個禮物, 如果小六先去睇, 可能睇唔晒, 如果可以, 小五去睇下
‹ 上一主題|下一主題