用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 富山嘉德麗請進
樓主: kyobi
go

富山嘉德麗請進   [複製鏈接]

引用:終於收到信,waiting+,有去簡介會,open+day+

原帖由 月光夢魔兔 於 13-10-26 發表
終於收到信,waiting ,有去簡介會,open day 都唔收
希望有人放棄俾個位你啦

引用:終於收到信,waiting+,有去簡介會,open+day+

終於收到信,waiting ,有去簡介會,open day 都唔收
排咩no.   表現點?幾月b?

引用:Quote:原帖由+midcobaby+於+13-10-26+發表

原帖由 bebe0925 於 13-10-26 發表
如果比我,啟思同嘉德麗㨂,我會㨂嘉德麗!兩文三語,上小一你會無甘辛苦,好多人都話啟思happy  school活 ...
唔多心也報幾間

引用:Quote:原帖由+Bbpa+於+13-10-26+發表學費減

原帖由 kyobi 於 13-10-26 發表
佢地個教育機構自己搞架
N班無得申請

回覆:kyobi 的帖子

真係好氣餒,如果冇去簡介會及open day唔收都算,但我有去都唔收,其實想join 佢個playgroup,但同囡囡現在返緊個playgroup時間撞左,要11月先join到。經過呢次經驗話比我聽以後有什麼簡介會及open day ,可以唔去,去了到最後都係白費。

回覆:Pinkmoon 的帖子

係唔係n009呢個no?我囡囡3月b,佢in時都做到8成,不過個師生話佢乜都用表情表達,我囡囡向屋企不停講野,但在其他人面前乜都唔講,連bb話都唔講,我真係唔知用什麼辦法令佢肯向其他人面前講野。

引用:係唔係n009呢個no?我囡囡3月b,佢in時都做

係唔係n009呢個no?我囡囡3月b,佢in時都做到8成,不過個師生話佢乜都用表情表達,我囡囡向屋企不停講野, ...
慢慢來,小朋友係怕三寶!多D帶佢出亍,去公園同小朋友玩。

引用:真係好氣餒,如果冇去簡介會及open+day唔收

真係好氣餒,如果冇去簡介會及open day唔收都算,但我有去都唔收,其實想join 佢個playgroup,但同囡囡現在 ...
老師有冇問點解考e間,點答?又或者老師話你b只是表情表達時,你反應如何?

midcobaby 發表於 13-10-26 15:50
請問如果嘉德麗同藍田啟思都有AM offer,你地點揀?苦惱中!
我藍田pm ,  㦼struggle , happ school 定學術好

引用:Quote:原帖由+月光夢魔兔+於+13-10-26+發表

原帖由 Pinkmoon 於 13-10-26 發表
老師有冇問點解考e間,點答?又或者老師話你b只是表情表達時,你反應如何?

...
我覺得家長點答都佔好重分

bebe0925 發表於 13-10-26 18:31
如果比我,啟思同嘉德麗㨂,我會㨂嘉德麗!兩文三語,上小一你會無甘辛苦,好多人都話啟思happy  school活 ...
/then yr choice is 劍鳴迦南嘉德啟思?

kyobi 發表於 13-10-26 23:44
我覺得家長點答都佔好重分
agreed, 靠我仔自己實出事

回復 Pinkmoon 的帖子

我話其實囡囡向屋企好多野講,但她怕陌生所以對住陌生人唔太講野,我係唔係答錯咗?

回復 kyobi 的帖子

唉~~可能我累囡囡,因我都唔係一個太識講野既人.

回復 honthont 的帖子

其實嘉德麗學術上真係幾好,但間學校又真係好細,6個課室。無咩活動空間。你又會點揀?

回復 bebe0925 的帖子

其實我原意想仔仔愉快學習,但又怕跟唔上。同你一樣,1/11in 迦南,一月會報劍鳴,再in基督教中心幼兒園,仲有靈糧未通知interview time。你個排位係點?

引用:回復+Pinkmoon+的帖子 我話其實囡囡向屋企

原帖由 月光夢魔兔 於 13-10-27 發表

我話其實囡囡向屋企好多野講,但她怕陌生所以對住陌生人唔太講野,我係唔係答錯咗? ...
呢樣未必關事,因為我仔直情唔識講嘢, 淨係講爸爸媽媽, 老師都冇繼續test 落去。

你又唔好怪自己, 都未必關事, 況且佢有waiting又唔係reject, 好多人都會放棄學位, 而且你可以試下其他幾間, 今次當俾小朋友一個經驗囉

謝謝你的安慰,今次當自己及囡囡拎經驗,個日in真係好緊張.

引用:回復+Pinkmoon+的帖子 我話其實囡囡向屋企

我話其實囡囡向屋企好多野講,但她怕陌生所以對住陌生人唔太講野,我係唔係答錯咗? ...
冇問題呀!你也是講事實!

引用:回復+kyobi+的帖子 唉~~可能我累囡囡,因我

唉~~可能我累囡囡,因我都唔係一個太識講野既人.
不要這樣想,實有收和不收的,我見好多家長應該會另有選擇,放棄學位的,等等先,不用自責,我果日無去,如果無收我仔我咪仲內疚。

‹ 上一主題|下一主題