用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 富山嘉德麗請進
樓主: kyobi
go

富山嘉德麗請進   [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+chu0221+於+13-10-25+發表我

原帖由 kyobi 於 13-10-25 發表
同學仔呀!  唔知會唔會同班呢?
到時打個招呼

收左PM offer
但我上網睇到呢個資料
師生比例 (2012        年9月資料)
Teacher to Pupil Ratio (Data as of Sept. 2012        )

上午時段師生比例
Teacher to pupil ratio in morning session        1 : 2.0
下午時段師生比例
Teacher to pupil ratio in afternoon session        1 : 0.7
上述比例包括2-3歲班級
Ratio includes classes aged 2-3        沒有
No
幼兒服務 (2012        年9月資料)
Child Care Services (Data as of Sept. 2012        )

提供2-3歲幼兒服務
With child care services for children aged 2-3        有
Yes
收費水平 (全年)
Fee level (per annum)         半日
half-day         全日
full-day
$24,000        -
提供2歲以下幼兒服務
With child care services for children aged under 2        沒有
No
收錄2-3歲級別兒童人數
No. of enrolment aged 2-3        0
參加幼兒中心資助計劃
Joining Child Care Centre Subsidy Scheme        沒有
No
提供暫托服務
Providing occasional child care services        沒有
No
提供延長服務時間
Providing extended hours services        沒有
No
上年無人讀?
人數比例好似有d奇怪
大家點睇
source: http://203.169.204.5/kindergarten2013/details.html?id=234

引用:收左PM+offer但我上網睇到呢個資料師生比例

原帖由 winnie1118 於 13-10-26 發表
收左PM offer
但我上網睇到呢個資料
師生比例 (2012        年9月資料)
即係下午少人啲, 咪好囉

引用:Quote:原帖由+Pinkmoon+於+13-10-25+發表其

原帖由 kyobi 於 13-10-26 發表
我諗上下晝各一班咋, 冇咁多位
明白!即是收唔多人。

引用:Quote:原帖由+winnie1118+於+13-10-26+發表

原帖由 kyobi 於 13-10-26 發表
即係下午少人啲, 咪好囉
個比例代表老師人數多過學生
邊會有間學校老師仲多過學生架
不過可能新校,第一二年少啲人讀

回覆:富山嘉德麗請進

如果有offer…大家仲會唔會考慮in迦南呢??

收到上午offer了, 真的好, 不用去Think interview了!

引用:收到上午offer了,+真的好,+不用去Think+int

原帖由 Bbtvsvod 於 13-10-26 發表
收到上午offer了, 真的好, 不用去Think interview了!
think n班學費幾錢架

引用:如果有offer…大家仲會唔會考慮in迦南呢?? +

原帖由 ferrymama 於 13-10-26 發表
如果有offer…大家仲會唔會考慮in迦南呢??
我唔會, 一嚟唔想小朋友咁大壓力又要去in, 二嚟近係我一個好重要既考慮

回復 ferrymama 的帖子

〉迦南份問卷....見到頭都痛....

回復 popomama2012 的帖子

想問你今天收到信未呀?

回覆:月光夢魔兔 的帖子

我收到了,pm offer, you?

請問如果嘉德麗同藍田啟思都有AM offer,你地點揀?苦惱中!

回覆:月光夢魔兔 的帖子

會唔會寄失左?星期一打電話去問下

我今天打左去,佢話如果下星期尾都收唔到先再打去問.

我都收到OFFER N班AM

引用:請問如果嘉德麗同藍田啟思都有AM+offer,你

原帖由 midcobaby 於 13-10-26 發表
請問如果嘉德麗同藍田啟思都有AM offer,你地點揀?苦惱中!
住邊,幾月b?

引用:請問如果嘉德麗同藍田啟思都有AM+offer,你

原帖由 midcobaby 於 13-10-26 發表
如果比我,啟思同嘉德麗㨂,我會㨂嘉德麗!兩文三語,上小一你會無甘辛苦,好多人都話啟思happy  school活動教學,課程淺,我估上小一如果派到間多功課或者小谷既,到時大人小朋友都辛苦。我都有報啟思,但無收我!我會再in 迦南,如果唔收我就會讀嘉德麗!一月再報劍鳴,如果都唔收就唔再報啦!反正好既一係排到痴線,in 又要等,等完收既話又要比留位,但人就得一個,都費事甘多心

終於收到信,waiting ,有去簡介會,open day 都唔收
‹ 上一主題|下一主題