用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 法國印象派繪畫珍品展
go

法國印象派繪畫珍品展 [複製鏈接]

法國印象派繪畫珍品展

有無人巳去左香港藝術館睇"法國印象派繪畫珍品展 "呀? 分享下

Re: 法國印象派繪畫珍品展

我o係過年前去過 la~~d畫就係值得欣賞架,不過我諗就唔好帶太細小朋友去,o個日我同我囝囝(5歲幾)去,成日好似比d保安"及"到實,成日同我講叫我睇住唔好比小朋友接近d畫,(最慘係冇行到好埋都比佢煩住曬,攪到幾冇癮~~

明白! 謝謝! 因我打算今個星期去睇

我星期一去完, 好多人.  要排隊(15 分鐘)買門票.
館內都好多人, (比起以前我去過的展覽).
我睇時無比"食蕉"叫唔好行咁近, 因為當你行得近, 會響 alarm, 所以你唔會有機會行近囉.
另外, 有耳機供應(在地下o個層), 係介紹展出o既畫o既資料, 但我無

Need to buy tickets if I've the museum pass?

pls advise when it will be finished ?

「法國印象派繪畫珍品展」特別安排
開放時間 (由2005年2月5日至4月10日):
每日上午10:00至下午8:00
逢星期四(公眾假期除外)休館

入場費用  (不包括「法國印象派繪畫珍品展」門票)
標準票 10元
優惠票
(適合於全日制學生、殘疾人士及60歲或以上高齡人士) 5元
博物館入場證持有人 免費
逢星期三免費入場  

入場費 (門票通用於「法國印象派繪畫珍品展」及藝術館內所有展覽)
星期五至二:  
標準票 30元
優惠票 15元 (適合於全日制學生、殘疾人士及60歲或以上高齡人士)

逢星期三:  
標準票 20元
優惠票  10元 (適合於全日制學生、殘疾人士及60歲或以上高齡人士)  

醒目開學勳章 貢獻勳章

謝謝報料 ! 我會安排時間去睇一睇 !
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

醒目開學勳章

年初二已經睇左喇. 好正. 聽講幅吹短笛的男孩好值錢, 我見有尊人看住. 不過真係好靚, 需然唔係好識睇畫, 但都好鍾意, 個男仔好似要從畫裡面行出黎咁. 仲有戈
Latte, 又名臭Te或臭喵.

highly recommended.

2月23日(星期三)6:00 - 7:00 pm有導賞,我們聽了16/2 那一場,比起自己睇知多一些。因為買了Annual Pass,我們已去了兩次,睇完畫展上一層去教育廳,有多些印象派的介紹。原來看原畫的感覺與看書或複製品相差很遠,所以這展覽很值得去。

醒目開學勳章

Annual pass幾多錢架? 有冇大人同小童分?

Veronna

Annual Pass要$200,可包括4位家庭成員,除了藝術館,還可以去太空館、科學館、歷史博物館、海防博物館、沙田文化博物館等幾間博物館。如果家庭成員只有3個,我的朋友很聰明幫她媽媽一起申請,因為3個人和4個人都係$200一年。如果藝術館多人,去太空館申請都得,唔駛排隊。

醒目開學勳章

好抵喎, 一次睇畫展已經成75 啦, 我一家3 口.

我同個做導賞gei朋友講話想去,又擔心個仔太細,佢就叫我記得上展覽館gei上一層個教育廳,佢話自由d,又有按鍵解名畫gei活動,所以我都想下星期去去。

最好10時正入場看畫,少人,看得舒服。看畫前,先醫好肚,且租一套導賞耳筒。

看完印象派,記住看黃永玉。本人是劃畫門外漢,但黃永玉的畫好正好正,我喜欢黃永玉多過印象派。
‹ 上一主題|下一主題