用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園有咩好?
樓主: kubbrick
go

學之園有咩好?   [複製鏈接]

校長易搵都沒用,聽講某校某班集體向校長投訴老師質素,最後都係不了了之。

請問邊間分校?

引用:Quote:原帖由+DevilPig+於+13-09-18+發表乜

Can you pm me, Please ? Why not good ? Thanks !

引用:校長易搵都沒用,聽講某校某班集體向校長投

原帖由 pmapble 於 13-09-20 發表
校長易搵都沒用,聽講某校某班集體向校長投訴老師質素,最後都係不了了之。 ...
邊一間?邊一年?

回覆:學之園有咩好?

有人喜歡食橙,有人喜歡食蘋果,冇話边間係最好,最緊要了解是否適合自己的小朋友。比較其他學校,學之園算是資訊流通,願意解答家長問題的一間(不論是否就讀該校的家長),家長可詳細了解再決定是否入讀。大部分學之園的家長都是很隨和,樂意分享的,有問題可以發問,應該有很多家長樂意回答,不需要問阿边個边個D朋友(非用家)。

引用:Quote:原帖由+四隻貓+於+13-09-12+發表我係

原帖由 beyondcontrol 於 13-09-13 發表
好親切啊,但我係hunghom校,有乜方法可找到校長电話或email呀? 我哋d admin好唔掂,成曰做错嘢,想反映一 ...
真係我就係想報海逸校因為最近。你小朋友讀咗幾耐?除admit外,上課,老師,其他方面有大問題嗎?

另外,有升p1去IS的嗎?定係多數local?

我walk in HL交表, 問下問題 D admin 寸寸共

aquasee 發表於 13-9-23 12:24
有人喜歡食橙,有人喜歡食蘋果,冇話边間係最好,最緊要了解是否適合自己的小朋友。比較其他學校,學之園算 ...
完全認同, 我接觸過兩間分校(LP&HL), So far都很好, HL Adm可能有新人, 今年開學開始有少少亂, 不過事情很快已經搞掂了! 態度都正正常常, 又很合作, 我不覺得是寸~

引用:我walk+in+HL交表,+問下問題+D+admin+寸寸

原帖由 jkhung 於 13-09-23 發表
我walk in HL交表, 問下問題 D admin 寸寸共
锦你應該試下問吓其它學校,D答案語氣仲無奈

引用:Quote:aquasee+發表於+13-9-23+12:24+有人

原帖由 咪臣 於 13-09-23 發表
完全認同, 我接觸過兩間分校(LP&HL), So far都很好, HL Adm可能有新人, 今年開學開始有少少亂, 不過事情很 ...
原來都有家長覺得開學混亂HL校,不過我打去(當時我都嬲嬲地)查詢時,啲書記小姐好有禮貌,係咁講唔好意思,又即刻跟進,感覺佢地好努力。

回覆:學之園有咩好?

Admin算正常la,不過就吾算熱情,一年每間分校都過千申請,加埋平日的校內工作,工作量都驚人,对答難免比較冷淡。

引用:Quote:原帖由+beyondcontrol+於+13-09-13+

原帖由 selialee 於 13-09-23 發表
真係我就係想報海逸校因為最近。你小朋友讀咗幾耐?除admit外,上課,老師,其他方面有大問題嗎 ...
U can find the p1 placement result from the lh homepage.

引用:Quote:原帖由+DevilPig+於+13-09-18+發表乜

原帖由 粉紅豹 於 13-09-18 發表
PM u already
Can u pm me?tks

DevilPig 發表於 13-9-22 01:02
邊一間?邊一年?
今年k3班,至於邊間分校,恕唔方便講,我唔係第一身,我只係知道件事。

回覆:粉紅豹 的帖子

can u tell me why lh not good. thanks for sharing。

回覆:null

其實就算玫記上晒報紙,都有家長選擇信學校留低,大家會唔會因為PM所講嘅嘢而唔報同收咗唔讀LH?  

如果係關係到應唔應該俾小朋友讀呢間學校,或者再信唔信任呢間學校,點解唔公開講而私訊? 怕被label?  但如果只係個別事件而一講出嚟學校就知道係邊個,咁會唔會係個別問題而唔係學校?

引用:Quote:DevilPig+發表於+13-9-22+01:02+邊一

原帖由 pmapble 於 13-09-23 發表
今年k3班,至於邊間分校,恕唔方便講,我唔係第一身,我只係知道件事。
那麼快就話全班投訴,學校不了了之?只是開左學一個月,家校會都未開。

引用:咁學術質素OK嗎?+考小一成績OK嗎?+

原帖由 daughterkingdom 於 13-09-23 發表
咁學術質素OK嗎? 考小一成績OK嗎?
學術算深,不過學校重點不只是著重學術,會顧及小朋友的全面成長。小一成績是公開的,可上學校網站查看。

‹ 上一主題|下一主題