用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 三歲小朋友學咩興趣班好呢?
go

三歲小朋友學咩興趣班好呢? [複製鏈接]

如題。三歲男仔無得學芭蕾舞,噤有咩適合三歲男仔上嘅興趣班呢?
   5    0    0    0

回覆:prettymama888 的帖子

可以畫下畫 ,同學普通話

回覆:prettymama888 的帖子

學游水,識字,講故事,口才訓練,畫畫,phonics,紙黏土,普通話,英文,打波,整野食,其實諗得出的都可以試,無左條片片,又識諗野識講野,我會嘗試比佢選擇,帶佢周圍試,好過樣樣你選比佢,咁佢學習動機會大好多

引用:如題。三歲男仔無得學芭蕾舞,噤有咩適合三

原帖由 prettymama888 於 13-08-26 發表
如題。三歲男仔無得學芭蕾舞,噤有咩適合三歲男仔上嘅興趣班呢?
my son is learning ballet now,  he's very interested on it

引用:學游水,識字,講故事,口才訓練,畫畫,ph

原帖由 edpo 於 13-08-29 發表
學游水,識字,講故事,口才訓練,畫畫,phonics,紙黏土,普通話,英文,打波,整野食,其實諗得出的都可 ...
我都有你這個想法比佢試不同嘢,比佢自己選。但有乜渠道可以比小朋友試呢?無可能下下比$上堂之後又話唔鍾意。樣樣半桶水!?!請指教

回覆:Cordelia78 的帖子

有啲可試堂,有啲真係比錢,咁當然先收窄範圍,搵啲我認為適合及有質素保證的,跟著比佢試最好的一間先,至於活動種類,就要帶佢經過下啲centre,或搵相關資比佢睇,問左佢想唔想學先,仲要佢叫多你幾次先出手比佢試,so far 呢個方法好work,所有活動佢都主動開心地參加,又會好期待,仲識提我要做活動的功課,或者去邊度一定要著襪

回覆:edpo 的帖子

謝謝分享

受到警告

回覆:三歲小朋友學咩興趣班好呢?

3歲可以學:游水,畫畫,話劇,唱歌,體操,呢d我囡果時都玩過

三歲好似好細個,原來可以學吟多野

回覆:FATSHIT 的帖子

係呀,我亞仔樣樣都鍾意,特別係上phonics班同英文口才訓練班…其實小朋友嘅潛能係不容忽視的…

回覆:三歲小朋友學咩興趣班好呢?

三項鐵人  琴棋書畫   十項全能

引用:係呀,我亞仔樣樣都鍾意,特別係上phonics

原帖由 edpo 於 13-09-13 發表
係呀,我亞仔樣樣都鍾意,特別係上phonics班同英文口才訓練班…其實小朋友嘅潛能係不容忽視的…

...
我囡都係3歳,想學phonics,請問係邊學?

‹ 上一主題|下一主題