用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 唔好意思又係我, 今次問手錶
go

唔好意思又係我, 今次問手錶 [複製鏈接]

學校要男仔帶手錶返學, 阿仔從未帶過手錶, 我亦唔知去邊度可以買到一些經濟又合男仔用的手錶, 唔該大家再比D意見我啦.

唔該哂~~
   0    0    0    0
Matthew 仔快11歲. 向小五的階段出發啦 !!!...[img]

引用:學校要男仔帶手錶返學,+阿仔從未帶過手錶,+

原帖由 Rita 於 13-08-24 發表
學校要男仔帶手錶返學, 阿仔從未帶過手錶, 我亦唔知去邊度可以買到一些經濟又合男仔用的手錶, 唔該大家再比 ...
我仔 S1 時去時間廊買隻平平地比佢,只係二百幾,仲要係佢自己揀個款都唔錯架,呀仔都話平平地就得,我覺得唔駛買太貴囉,返正學校其實都有鐘睇,放學又有電話睇倒時間,又或者细细間鐘錶行都有。我上次見有個媽媽揀左隻過千比佢個女升中,我又覺得冇乜必要,反而縱壞d细路。

我喺花園街買$100兩隻嗰啲咋

我都係喺時間廊買比佢 舊年買二百幾蚊 而家仲帶緊  無乜問題 暫時唔洗買住:;pppp:

我囝自三年級起日日戴錶,一向也是用時間廊的,大約$250。我兒性格慳儉,平日堅持自選書包衣鞋,書包指定watson's$98元(我建議買個好D,也被否決),鞋只兩對,一黑一白,返學、放假、去飲也是它們。衫只每季由我迫著(因舊的不合身),才肯買兩套,整季兩套走天涯。還要一看貴過200的,就不肯買。吃剩的食物,永遠珍惜打包。

這樣慳儉的一個孩子,今年(S1)竟然主動要求一隻baby-G! 我見他從沒物質要求,當然答應。帶他到時間廊選購,他本性依舊,還是要格價比較,挑最平的。最後經我慫恿,才肯選了一隻美觀的。

這樣的孩子,偶然有要求,滿足他也不為過。
...

回覆:唔好意思又係我, 今次問手錶

Baby g / g shock

引用:+本帖最後由+mesmerising+於+13-8-27+19:48

原帖由 mesmerising 於 13-08-27 發表

我囝自三年級起日日戴錶,一向也是用時間廊的,大約$250 ...
好羡慕啊。。。

Thanks
Mo-ma

g shock 大陸貨99,朋友的孩子帶佢爺爺的金屬表,因爺爺留下的錶,重新換電便可

前日在CITY CHAIN買了一隻跳字錶,$168, 真是平靚正!

係普通錶行買, 他選了CASIO 電子錶, 約 $150.  

喺mongkok買$30隻嗰啲咋

點解冇人考慮八達通表?

我仔用baby G,千幾。全黑色。我覺得中一仔千多元都吾過份

回覆:AK_Fans 的帖子

六年級買左隻Baby G比佢,黑色,大約5-6百元,ok啦!佢好中意。

Rita 發表於 13-8-24 17:25
學校要男仔帶手錶返學, 阿仔從未帶過手錶, 我亦唔知去邊度可以買到一些經濟又合男仔用的手錶, 唔該大家再比 ...

最近喺模型鋪買咗隻,都幾型仔,以前鐘意去錶行,現在鐘意周圍睇,
有時錶行以外鋪頭啲款仲特別仲靚,
‹ 上一主題|下一主題