用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 n班面試
go

n班面試 [複製鏈接]

其實我想問下n班面試係問咩嫁?考小朋友咩嫁?問大人多定小朋友多嫁?如果個小朋友仲未識講野,咁取錄既機會係咪相對減低呀?謝解答

18    0    0    0

其實好視乎你選擇咩學校~
啟思: 主要比玩具小朋友玩 (多數都係積木, 煮食玩具等) , 老師會比d 指令佢睇佢做唔做到, 另外, 會問下同行既家長係佢邊個? 最後老師會比張貼紙佢,睇佢會唔會識多謝 & bye bye

德福: (分2part , 個別 &集體) 個別:主要都係比玩具佢玩, 跟住老師指令做野, 跟住老師指令去做, 之後到集體時, 老師會邀請一group 小朋友坐係排成u字形既chair 度..老師會播音樂, 比樂器小朋友同佢地唱兒歌, 跟住有4-5位老師觀察小朋友

保護兒童會: (我in 左2次, 第一次in 老師, 第2次in 主任)
1. 老師比玩具佢玩, 都係觀察, 跟住主要係問家長小朋友既生活習慣, 跟住參觀課室
2. (in 主任): 主任比左2款玩具小朋友 (a) 貓貓入錢錢玩具 (問小朋友呢隻係咩黎, 跟住比個錢錢佢入)  (b) 動物串串繩 (睇小朋友手眼協調)

回覆:n班面試

我真係見識少

in 2次, 見工咩!

引用:其實好視乎你選擇咩學校~啟思:+主要比玩具

原帖由 sweetheart_caro 於 13-08-26 發表
其實好視乎你選擇咩學校~
啟思: 主要比玩具小朋友玩 (多數都係積木, 煮食玩具等) , 老師會比d 指令佢睇佢做 ...
請問啓思大約幾時interview呀?

回覆:Evachau 的帖子

啟思8月1日起接受報名,可網上交form, 大約11月interview

引用:啟思8月1日起接受報名,可網上交form,+大約

原帖由 sweetheart_caro 於 13-09-10 發表
啟思8月1日起接受報名,可網上交form, 大約11月interview
Thx! 唔知插班生會唔會過了11月才interview 呢?

學之園
個別INT 時, 聽指令做。
之後全班入房室聽 NET 講故事, 然後舉手答問題。

引用:學之園個別INT+時,+聽指令做。之後全班入房

原帖由 rainbowcov 於 13-09-10 發表
學之園
之後全班入房室聽 NET 講故事, 然後舉手答問題。 ...
N班咋波,咁快要答問題?

rainbowcov  所以係難到飛起。  發表於 13-9-11 08:55
CapricornO  我都有同感!  發表於 13-9-10 19:32

引用:學之園個別INT+時,+聽指令做。之後全班入房

原帖由 rainbowcov 於 13-09-10 發表
學之園
之後全班入房室聽 NET 講故事, 然後舉手答問題。 ...
甘細個 講野都未識啦

Evachau 發表於 13-9-9 11:04
請問啓思大約幾時interview呀?
十月in喇。我仔係大b。我都無期望
‹ 上一主題|下一主題