用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

DEL [複製鏈接]

DELETED

3    0    0    0

回覆:優才失敗區

Take it easy. Try hard to prepare for the rest!!!

Me too

回覆:魚王 的帖子

係呀,我係平常心架!漫漫長路,試過努力過就ok,其實interview唔止小朋友有得著,我覺得我都學到野, so take it easy! 再接再勵!

Me too…

跟住果啲,仲難,擔心…

剛剛開始,唔好唔開心,一定揾到合適的學校........加油

回覆:CarmenJack 的帖子

Reject lu! 呢間係第二間in的,仲好,唔洗煩腦抽獎問題,大家繼續努力!

如果捒你,係唔係你真係會比小朋友讀?
定係攞來比小朋友暖身試吓…???

如果係有哩種諗法,學校又點會唔知?

所以啦!人哋係捒真正想讀嘅人。

又唔始難过wor..佢唔捒你可能知道你小朋友叻
會比更加好嘅小學收( like. DGS DBS),所以费事搶人la...

繼續努力,遊戲啱啱開始。

引用:如果捒你,係唔係你真係會比小朋友讀?定係

原帖由 lin051051 於 13-08-24 發表
我之前都有這個想法,但我不認為學校會以這個方向揀學生,因為就算二線學校,亦好需要D精英去幫學校掙取成績,真係冇理由有叻學生唔收咗先!

My girl took GT as a warm up last year and  she got rejected. Anyway, I wrote thank you letter to the school after   the interview. They called for second interview after months. So don't give up if you are really interested in this school.  There is still chance.

MommyBB 發表於 13-8-24 20:18
My girl took GT as a warm up last year and  she got rejected. Anyway, I wrote thank you letter to th ...

引用:Quote:原帖由+lin051051+於+13-08-24+發表

原帖由 crazymum 於 13-08-24 發表
我之前都有這個想法,但我不認為學校會以這個方向揀學生,因為就算二線學校,亦好需要D精英去幫學校掙取成 ...
收咗俾你hold住個位?有啲明知你係咁諗就寧願一開始就reject!

lin051051 發表於 13-8-24 02:27

學校點解會知?

其實個結果只是作為家長肯定自己個小朋友實力多啲!  

lin051051  冇錯。  發表於 13-8-25 01:11

引用:My+girl+took+GT+as+a+warm+up+last+year+a

原帖由 MommyBB 於 13-08-24 發表
My girl took GT as a warm up last year and  she got rejected. Anyway, I wrote thank you letter to th ...
So did u still write any letter to school after the rejection?  Thanks

你以為校長傻瓜,佢甘多年經驗,你鍾意嘅學生,人哋都會鍾意……佢做咁多年校長,年年都會見到人考到更好嘅學校…要放棄依間…然之後…佢又要揾候補……

同埋…見到份 portfolio 咁多嘢擺…,都估到d學生 target 唔係自己衣間啦!

試諗…如果 CCKG學生去考優才…你會覺得考得到咩?
當然考唔到啦!……係人都知 CCKG學生想去DGS,DBS 啦!

conniemar    發表於 13-8-25 01:34

醒目開學勳章 王國長老

咁又吾駛咁估。我小朋友果間(另一間直資,非神級)都收York, sc果d。我女真係有同學黎自CCKG wor

唔洗唔開心, 有朋友小孩申請第三次才成功, 再申請啦!
‹ 上一主題|下一主題