用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 喇沙小學 分班結果已出
go

分班結果已出 [複製鏈接]

貢獻勳章

各位Mummy, 來年的分班結果已出,請只行去內聯網 check
   0    0    0    0

回復 joemyt 的帖子

終於有分班結果了,謝謝報料!

Class allocation result is interesting.

請問在邊度找到?內聯網找不到?謝謝

貢獻勳章

tomarry:

1) 進入內聯網
2) click 入左手邊的"電子郵件" box
3) click 入 "新郵件"
4) 在 最高的 "收件人" 一欄的右手邊有 "編輯", 請按下
5) 最高處見到 "群組", 即係自己的班別, 下面有 "瀏覽用戶",  click 入
6) 你可以見到自己班所有同學的名字及學號, 但只限自己班.  

另一方法可找到其他班的同學的

1) 進入內聯網
2) click 入左手邊的 "個人通訊"
3) click 入上方的 "尋找用戶"
4) click box內的 "班級"便可見到級內的學生名字   

貢獻勳章

但係我試勻所有 account (包括兩個仔及兩個家長), 都無左 "尋找用戶" 呢個 icon. 我記得舊年都有 !

請指教 !

引用:但係我試勻所有+account+(包括兩個仔及兩個

原帖由 joemyt 於 13-08-26 發表
但係我試勻所有 account (包括兩個仔及兩個家長), 都無左 "尋找用戶" 呢個 icon. 我記得舊年都有 !

請指教 ...
先選「個人通訊」,尋找用戶就在上方,即電子郵件隔離。

引用:但係我試勻所有+account+(包括兩個仔及兩個

原帖由 joemyt 於 13-08-26 發表

請指教 ...
或開個新郵件,收件人選你仔仔的班級,逐班睇嚟搵

貢獻勳章

Thank you! 今年仲出埋每班的 class promotion, 但只係 show ID number.

终於揾到,唔該哂

It seems the allocation is according to acedemic results...

回復 InitialD 的帖子

How do U know it?

By their acedemic results lor...Your son should know who is good in his class.

回覆:InitialD 的帖子

I still cannot understand.  It seems by random

It seems all the good one are in two classes?

引用:It+seems+all+the+good+one+are+in+two+cla

原帖由 InitialD 於 13-08-28 發表
It seems all the good one are in two classes?
i don't think so

回覆:InitialD 的帖子

oh,  which you son level?  and which two classes?

貢獻勳章

我睇就分得好勻, 至少在過去幾年我都睇唔到有 "精英班" 的存在.  起碼亞仔的一級, 分得好勻, 每一班都有好有差.  尤其到咗升小五, D細路自己都計到去邊班.

我真係唔知學校點分, 我只係打個比喻 (如有雷同, 實屬巧合): 全級第一去的升去A班, 咁第二就去B班, 如此類推. 咁分夠晒平均啦, 有最好, 亦有最差.

"全級第一去的升去A班, 咁第二就去B班, 如此類推. 咁分夠晒平均啦, 有最好, 亦有最差" - this is the method used in last year and before.

‹ 上一主題|下一主題