用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼兒園 2014 - 15 N Class Application
樓主: gingerm
go

2014 - 15 N Class Application   [複製鏈接]

Congratulations everyone! 今年真開心熱鬧,見到咁多人報喜

Congratulations everyone! 今年真開心熱鬧,見到咁多人報喜

回覆 giggsutd 的帖子

謝謝妳的回答。我只是很好奇為什麼很多媽媽話自己是N無人仕,但N無的定義是什麼呢?例如不是教徒?父母不是專業人仕等?是否這些呢?如果係,仲有咩因素呢?唔好意思,我係新人,真係咩都唔識😁

回覆:giggsutd 的帖子

多謝回覆!小女是三月BB。請問各位家長BB是大約幾多月?是否天主敎徒。多謝

N無泛指

1. 無兄姊就讀
2. 唔起隔離醫院做
3. 唔係professional
4. 唔係教友 (不過我覺得呢個因數已經好少因為學校都收好多非教友)

原來今年都有好多百無人士入到, 只係大家之前無出聲所以先以為無乜, 喜歡學校既家長加油呀

回覆:2014 - 15 N Class Application

3月B, 不是教友, 所以非常開心

回覆:2014 - 15 N Class Application

0k!

回覆 323 的帖子

323, 謝謝妳詳細的解釋。我哋中咗的其中3點。不過都好幸運地被取錄咗。我哋嘅係三月B。

貢獻勳章

引用:回覆+323+的帖子 323,+謝謝妳詳細的解釋。

原帖由 Baileyhangchun 於 14-05-16 發表
回覆 323 的帖子

323, 謝謝妳詳細的解釋。我哋中咗的其中3點。不過都好幸運地被取錄咗。我哋嘅係三月B。 ...
恭喜哂!

[img]http://forum.baby-kingdom.

引用:Quote:blythe_baby+發表於+13-8-29+22:21+t

原帖由 323 於 13-08-30 發表
唔谷+唔多功課
hi 323 吾知你仲記吾記得我,去年spn 冇機會in, 今年再戰spk 幸運地被抽選了,真的很開心

回覆:blythe_baby 的帖子

Congrats ah

blythe_baby 發表於 15-3-24 02:05
hi 323 吾知你仲記吾記得我,去年spn 冇機會in, 今年再戰spk 幸運地被抽選了,真的很開心

...
多謝你記得我就真, 連你有另一位媽媽都係舊年失落spn, 今年spk中彩呀, 真係戥你地開心.

恭喜晒

引用:Quote:blythe_baby+發表於+15-3-24+02:05+h

原帖由 323 於 15-03-24 發表
多謝你記得我就真, 連你有另一位媽媽都係舊年失落spn, 今年spk中彩呀, 真係戥你地開心.

恭喜晒
thank you

May i know spk收几多人?many thanks

回覆:Julybabe 的帖子

Am 90 ppl students, pm 90 students, total 180

我仔14年3月B,我同我老公都要返工,一路很中意St paul. 想请问,收我仔仔机会高吗,同埋会唔会很少男仔,或者有男仔parent分享吓,多谢!

請問要準備2定3張相?一定係正面?側小小可以嗎?同埋洗唔洗搵攝影師影個D?定普通iphone都可以?
‹ 上一主題|下一主題