用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 拔萃男書院附屬小學 DBS會否不收12月出世的細仔
go

DBS會否不收12月出世的細仔

請問其它直資小學收不收細仔??因為我的朋友說大部份好的小學都不收細仔

回覆:DBS會否不收12月出世的細仔

DBS收唔收細仔我就唔知,但除非該校講明唔收,否則樓主你都會報你都會去面試吧。我認為未開戰無謂庸人自擾,自找煩惱,不如好好裝備來得更實際。

我個仔是12月的細仔,而且Daddy不是舊生,也不是聖公會,DBS收左我個仔仔,今年9月返小一,所以不用太擔心,面試表現好就得,加油!

cs_mtx 發表於 13-8-19 15:28
我個仔是12月的細仔,而且Daddy不是舊生,也不是聖公會,DBS收左我個仔仔,今年9月返小一,所以不用太擔心 ...
請問媽媽你是如何部署的? 我個仔K1讀根德園. 想請教一下你嘅心得 >< thanks!!
OJ MIU

回復 cs_mtx 的帖子

你仔仔好叻﹗一定有過人之處﹗我仔同你仔情況一樣,仲要係讀屋村幼稚園,平時主要都係我自己喺屋企教,過兩個月就interview啦﹗唯有盡人力而聽天命啦﹗

我個都係12月細仔, 好擔心~

回復 cs_mtx 的帖子

你囝囝好叻。。。想請問第二次面試我知要見父母,咁小朋友會同父母一齊 interview 嗎?當年問咩?係校長 interview 嘛? 唔該晒