用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: ozoz
go

2nd in 一問 [複製鏈接]

回覆:男仔頭 的帖子

我個仔咪又係咁,同我地一齊見時,緊張到不得了,周身"Au", 好簡單的唔識答,有些仲要我幫手引導
後來我地出咗去,剩返佢一個就唔知佢點,問返佢咩都講唔出,只知佢話有些識答,有些唔明老師問咩!不過佢話我地唔在場冇咁緊張性!
都已經完了,大家都努力下次機會吧!

引用:我個仔咪又係咁,同我地一齊見時,緊張到不

原帖由 sumchanma 於 13-08-30 發表
我個仔咪又係咁,同我地一齊見時,緊張到不得了,周身"Au", 好簡單的唔識答,有些仲要我幫手引導
...
我女話老師同佢玩中英數。今日既然已經完成 5日2nd in, 可以分享下內容。中文比圖佢講故事,英文有幅圖下面有2句英文叫佢讀(句子中算係比較難嘅字:lobsters, bright, deep),數問2+6,12+6,22+6 容許數手指。

老師唔收畫係咪即係冇機會?

引用:老師唔收畫係咪即係冇機會?

原帖由 sammysnake 於 13-08-30 發表
老師唔收畫係咪即係冇機會?
我諗未必,我見幾位由普通話老師in都無收畫,可能係睇個老師收唔收畫啫。

回覆:2nd in 一問

我地見校長,佢好nice. 仔仔都係緊張,校長好有心機引導佢答,之後出咗去再返黎傾咗好簡單大路問題,校長話阿仔聰明,希望唔係客套說話。佢問仔仔送唔送幅畫俾佢,仔仔話送,校長叫仔仔寫個名,送完就走。而加可以安心等消息。

回覆:2nd in 一問

你們是一位老師見,還是兩位?

引用:你們是一位老師見,還是兩位? +

原帖由 wai406 於 13-08-31 發表
你們是一位老師見,還是兩位?
2位

引用:我地見校長,佢好nice.+仔仔都係緊張,校長

原帖由 cycream 於 13-08-31 發表
我地見校長,佢好nice. 仔仔都係緊張,校長好有心機引導佢答,之後出咗去再返黎傾咗好簡單大路問題,校長話 ...
原來校長有親自見,我無遇到,我係2位老師見。聽落你小朋友好大機會呀。

我尋日係兩位老師見,冇考普通話,有收畫!
我仔話老師問咗五條加數!

引用:我尋日係兩位老師見,冇考普通話,有收畫!

原帖由 gromityaya 於 13-08-31 發表
我尋日係兩位老師見,冇考普通話,有收畫!
我仔話老師問咗五條加數!
5條咁多,你小朋友計數係咪好強𠺢?我女計數好慢,可能數手指太慢,老師問3條,睇下佢能否領略到加十上去計,我估我女get唔到,要數手囉。

ozoz 發表於 13-8-31 14:21
5條咁多,你小朋友計數係咪好強𠺢?我女計數好慢,可能數手指太慢,老師問3條,睇下佢能否領略到加 ...
佢計數ok啦!不過佢話睇圖講故事,只係講咗一幅,另外兩幅冇講!

回覆:ozoz 的帖子

我只見一位

引用:Quote:ozoz+發表於+13-8-31+14:21+5條咁多

原帖由 gromityaya 於 13-08-31 發表
佢計數ok啦!不過佢話睇圖講故事,只係講咗一幅,另外兩幅冇講!
通常女仔語文強d,男仔數強d,果然係。

引用:+本帖最後由+shirley_pot+於+13-9-2+11:16+

原帖由 shirley_pot 於 13-09-02 發表

係咪個個小朋友都有講故事呢? 我囝囝又無提到啊....
呢間已經唔算深喇,我試過另一間深好多。

引用:心情真係好忐忑不安,+有無朋友仔知道有幾多

原帖由 shirley_pot 於 13-09-10 發表
心情真係好忐忑不安, 有無朋友仔知道有幾多人入了second-in呢?
快快知道結果就好了 ...
粗略計,2nd in 5日,每個鐘大約見16個,每日見7個鍾,預佢600幾個2nd in應該無走雞。

ozoz 發表於 13-9-10 18:19
粗略計,2nd in 5日,每個鐘大約見16個,每日見7個鍾,預佢600幾個2nd in應該無走雞。

...

I see they have only 4 interview rooms, about 20 mins per kid, 7 hours per day for 5 days, so i think they interview
about 420 kids in 2nd interview.  which makes sense cause 198 places for offer and another 200 on waiting list.

do you know when they release results?

回復 PoohsBaby 的帖子

1層樓有4間房, 但有2層樓, 所以2nd in人數係x2

‹ 上一主題|下一主題